iCloud account login

‘Apple wil iCloud, Siri en iTunes samenvoegen in één cloudplatform’

Apple zou aan een universeel Cloud-platform werken voor alle clouddiensten van Apple. Hieronder vallen onder meer Siri, iTunes en natuurlijk iCloud. Dit moet onderlinge communicatie tussen de diensten versimpelen.

icloud-login
Apple zou druk bezig zijn met een groot nieuw project dat achter de schermen voor betere samenwerking tussen Apple’s clouddiensten moet zorgen. Hieronder vallen onder meer iCloud, Siri en iTunes.

Volgens The Information is de nieuwe techniek gebaseerd op Mesos, de open-source software waar Siri op draait. Deze software lijkt Apple wel te bevallen, want de komende jaren zal er hard gewerkt worden om alle web-diensten samen te voegen in een platform.

Betere communicatie tussen Apple’s diensten

Door alle diensten in dezelfde backend te verwerken, moet het gemakkelijker worden om ze van een update te voorzien en met elkaar samen te laten werken. Nu alle diensten nog op een andere soort software draaien, kost het relatief veel moeite om ze met elkaar te combineren. Door de algemene basis die hierdoor ontstaat, wordt het ook gemakkelijker om universele nieuwe functies te introduceren.

Het opvallende hieraan is dat Apple zich dus focust op open-source software. Hiermee hoopt Apple meerdere open-source engineers aan te kunnen nemen. Dit betekent ook dat Apple langzaam maar zeker transparanter wordt over de projecten waar ze aan werken.

Verwacht overigens nog niet dat je hier spoedig iets van gaat merken. De veranderingen vinden sowieso al in de backend plaats en het ontwikkelen van een dergelijk nieuw softwareplatform kan gemakkelijk meerdere jaren in beslag nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2015, 17:46
Categorieën Apps, Diensten, Geruchten
Onderwerpen cloud, software

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.