Gezicht scannen met Face ID op de iPhone X.

Apple neemt startup over die je leeftijd kan schatten

Apple heeft Regaind overgenomen, een Franse startup die op foto’s je leeftijd, geslacht en emotie kan schatten. Mogelijk voor de Foto’s-app of Face ID.

Apple heeft de kleine Franse start-up Regaind overgenomen, een bedrijfje dat gespecialiseerd was in beeldverwerking door computers. Veel ruchtbaarheid is er niet aan gegeven. Wel heeft Apple de overname bevestigd met de standaard mededeling dat het wel vaker techbedrijven overneemt, zonder daarbij in te gaan op de achterliggende redenen.

Gezicht scannen met Face ID op de iPhone X.

Regaind: overname door Apple

Regaind werkte aan software voor beeldherkenning door computers. Dit was bedoeld om de inhoud van foto’s te analyseren. Zelf maakt Apple hier ook al gebruik van: als je bijvoorbeeld zoekt naar ‘strand’ of ‘paard’ in de Foto’s-app krijg je foto’s met die onderwerpen te zien. Mogelijk heeft Regaind algoritmes ontwikkeld waarmee Apple dat nog verder kan verbeteren. Zo zegt Regaind in staat te zijn om de beste of de mooiste foto uit een reeks te kiezen. Ook is het mogelijk om dubbele foto’s te achterhalen.

Leeftijd en emotie van je gezicht
Bij de huidige iPhones wordt je fotobibliotheek geïndexeerd als je ‘s nachts ligt te slapen en de iPhone aan de lader ligt. Het resultaat is te vinden als Terugblikken in de Foto’s-app, gebaseerd op gebeurtenissen, locaties en onderwerp. Met de techniek van Regaind kan Apple ook foto’s terugvinden die op elkaar lijken. Verder kan Regaind je gezicht analyseren om te achterhalen hoe oud je bent, of je man of vrouw bent en welke emotie je uitdrukt.

Het bedrijf had iets minder dan 400.000 euro investeringsgeld opgehaald om de techniek verder te ontwikkelen. Dat de naam Regaind de letters AI bevat is niet toevallig. Het bedrijfje gebruikt kunstmatige intelligentie om de analyses van foto’s uit te voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2017, 18:56
Categorie Apple
Onderwerp overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.