Apple Store personeel

Apple ontevreden over diversiteit personeel

Apple heeft een document vrijgegeven over de diversiteit van personeel. Hieruit blijkt dat 70 procent van het personeel een man is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store personeelApple heeft een rapport vrijgegeven, waarin de diversiteit van Apple-personeel uitgebreid aan het licht komt. Uit dit document blijken een paar interessante dingen. Zo is 70 procent van al het Apple-personeel een man. Het document duikt ook op het Apple-personeel in de Verenigde Staten: daarvan is 55 procent blank.

Apple man-vrouwIn de VS is 15 procent van het personeel Aziatisch, 11 procent van Spaanse afkomst en heeft 7 procent een donkere huidskleur. De overige 2 procent heeft meer dan één etniciteit. Het resterende percentage heeft geen etniciteit tegenover Apple aangegeven.

Tim Cook is niet blij met de data in het rapport. Hij zegt het volgende:

Als CEO ben ik niet tevreden met de cijfers op deze pagina. Ze zijn niet nieuw voor ons en we werken er al een tijd hard aan om ze te verbeteren. We maken vooruitgang en zijn er op gebrand om net zo innovatief te zijn op het gebied van diversiteit als in het ontwikkelen van onze producten.

Het aangehaalde document is op het moment in handen van select Apple-personeel. Apple is niet het eerste bedrijf om zo’n document vrij te geven: onder andere Google en Facebook deden eerder hetzelfde. Door de cijfers aan de kaak te stellen, proberen de grote techbedrijven de soms toch wat eenzijdige club in Silicon Valley aan te kaarten en te veranderen.

Update: In een video beschrijft Apple waarom ze diversiteit belangrijk zo belangrijk vinden. De video werd ingesproken door Denise Young-Smith. Zij is sinds begin dit jaar hoofd van Apple’s human resources-divisie.

https://www.youtube.com/watch?v=AjjzJiX4uZo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 15:22
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.