Lastpass

LastPass-gebruikers buitengesloten door storing bij datacenter

Het wachtwoordenprogramma LastPass heeft last van storing door een uitgevallen datacenter. Gebruikers van de app kunnen niet inloggen op websites.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

LastpassGebruikers van de wachtwoordenapp LastPass hebben moeite om in te loggen op websites. Door een storing in één van de datacentra zijn de wachtwoorden niet beschikbaar. LastPass is een dienst waarbij je wachtwoorden in de cloud aanmaakt en opslaat. Hoewel het bedrijf zegt dat het om slechts een klein percentage van de gebruikers gaat en het dataverkeer wordt omgeleid naar een ander datacenter, is op Twitter een heel ander beeld te zien. Heel wat mensen klagen ook tegen het vallen van de avond nog over verbindingsproblemen. Daardoor kunnen ze niet inloggen op websites en gebruik maken van webdiensten. Ook blijkt de statuspagina van LastPass niet bereikbaar.

Gebruikers krijgen het advies om de offline modus van LastPass te gebruiken, die onder andere beschikbaar is als Chrome-browserextensie. Je moet hiervoor wel betaald Premium-gebruiker zijn. Zodra je uitgelogd bent in een browser, wat vaak het geval is uit veiligheidsoverwegingen, krijg je geen toegang meer tot je wachtwoorden. Op de iPhone en iPad is er geen omweg. De app die je automatisch uitlogt, geeft een foutmelding als je weer wilt inloggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2014, 19:10
Categorie Apps
Onderwerpen lastpass, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.