Apple nu op plaats 20 beste merken ter wereld

In de nieuwe top 100 met beste merken van de wereld uitgebracht door Interbrand is Apple met 4 plaatsen gestegen naar plaats 20.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Interbrand - Best Brand 2009 #20 AppleIn de nieuwe lijst van Interbrand van beste merken van de wereld staat Apple op plaats 20. De top 100 lijst ‘Best Global Brands‘ wordt elk jaar uitgegeven en bevat de 100 beste merken van de wereld. Interbrand schat Apple op een merkwaarde van 15,4 miljard dollar. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van de lijst in 2008. Hierdoor is Apple gestegen van plaats 24 naar plaats 20.

Om in aanmerking te komen voor de lijst van Interbrand moet het merk minimaal aan 5 voorwaarden voldoen. Zo moet een derde van de inkomsten in het buitenland verdiend worden en moeten marketing- en financiële informatie openbaar zijn. Apple heeft het volgens Interbrand te danken aan de lage prijzen en het brede aanbod van de Apple-productlijn. Hoge marges en lage prijzen trekken doelgroep, die wel degelijk op de prijs let, alsnog over de streep en genereren zo verkopen.

Merken als Coca-cola, IBM, Microsoft, GE, Nokia, McDonalds, Google, Toyota en Intel staan respectievelijk in de top 10 van dit jaar. De top 5 is ten opzichte van vorige jaar hetzelfde gebleven. Google is dit jaar met 25% de grootste stijger in de lijst. Apple staat tweede op de lijst van stijgers. De grootste dalers zijn UBS en Harley Davidson. Lancôme is de hoogste binnenkomer, deze staat op positie 91.

Bron: Macsimum

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2009, 3:42
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.