3GS Downgrade Assistant maakt downgraden iPhone 3GS makkelijk (jailbreak)

Heb je je iPhone 3GS per ongeluk geüpgradet naar OS 3.1, terwijl je afhankelijk was van je jailbreak en unlock? Dan is alle hoop nog niet verloren, zeker niet wanneer je je ECID had opgeslagen in Cydia.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone firmware 3.1Heb je je iPhone 3GS per ongeluk geüpgradet naar OS 3.1, terwijl je afhankelijk was van je jailbreak en unlock? Dan is alle hoop nog niet verloren, zeker niet wanneer je je ECID had opgeslagen in Cydia. Saurik heeft sinds enkele dagen een ‘valse’ Apple-server opgezet waarmee het mogelijk is de iPhone 3GS te downgraden naar OS 3.0 of OS 3.0.1. Sauriks server zorgt ervoor dat deze firmwareversies van het juiste certificaat worden voorzien, waarna iTunes de downgrade toestaat.


Toch blijkt deze procedure bij veel mensen voor problemen te zorgen, vooral omdat het nodig is het hosts-bestand van Windows aan te passen. Niet veel mensen snappen hoe dit in zijn werk gaat. Daarom is er nu een speciale tool die dit proces moet vereenvoudigen, de 3GS Downgrade Assistant. Dit programma past automatisch het hosts-bestand aan, zodat Apple op de server van Saurik naar de certificaten zoekt. Ook geeft de 3GS Downgrade Assistant instructies over hoe je de iPhone 3GS in DFU-mode plaatst. Dit is nodig om in iTunes een restore uit te kunnen voeren. De complete downgradehandleiding (in het Italiaans) is te vinden bij iSpazio.

3GS Downgrade Assistant

Downloaden: 3GS Downgrade Assistant (Windows)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.