Brian Eno brengt tweede muziekapplicatie Trope uit

Roxy Music-muzikant Brian Eno heeft een tweede iPhone-applicatie uitgebracht, met de naam Trope. Net als bij Bloom moet je met vingers patronen op het iPhone-scherm tekenen, waarbij een unieke toon wordt gegenereerd.

tropeMuzikant Brian Eno was er met Bloom behoorlijk vroeg bij. Al lang voordat andere muzikanten zich op de iPhone stortten had hij al zijn eigen applicatie in de App Store staan. Bloom (€2,99) is een applicatie waarmee je muziek kunt genereren. Het is een instrument, maar het hangt ook een beetje tegen kunst aan. De nieuwe applicatie Trope werkt volgens hetzelfde principe: het gaat om creeëren van ambiant muziek met behulp van je vingers. Op het iPhone-scherm maak je patronen, die steeds een unieke toon voortbrengen. Brian Eno bereikte met zijn band Roxy Music het grote publiek, maar of dat ook met deze nieuwe applicatie Trope gaat lukken?

tropeDe muziek die je met Trope (ook €2,99) kunt maken is donkerder in toon. De tekst in de App Store omschrijft het als “more introspective, more atmospheric”. Op het tweede tabblad in de applicatie selecteer je de mood aan de hand van nogal cryptische namen: Ruania, Xylelia, Pilimelia, Tolumonas… Vervolgens ga je naar het tabblad Play om de patronen op het scherm te tekenen. Het beste is om bij het luisteren een goede headset of externe speakers te gebruiken (in plaats van de oordopjes die je bij de iPhone krijgt).

Deze applicatie is net als Bloom gemaakt in samenwerking met muzikant/softwaredesigner Peter Chilvers. Hij deed drie weken geleden nog een tussendoortje met de Ierse zangeres Sandra O’Neill, met de applicatie Air (€1,59). Dat is een beetje op hetzelfde principe gebaseerd: tappen op het scherm om zelf een melodie te componeren, zonder dat je in staat hoeft te zijn om een instrument te bespelen.

Downloaden: Trope (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2009, 9:27
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.