apple-wwdc-news-app

Zo gebruik je nu al de Nieuws-app in iOS 9

Wil je de Nieuws-app van iOS 9 nu alvast gebruiken? Officieel werkt hij nog niet in Nederland, maar er is een workaround.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-wwdc-news-appDe Nieuws-app in iOS 9 is officieel alleen toegankelijk voor Amerikaanse gebruikers. Apple heeft nog geen afspraken gemaakt met Nederlandse uitgevers, waardoor de app tijdelijk nog niet voor ons toegankelijk is. Met een beetje handigheid kun je echter nu alvast de app gebruiken, zonder dat je meteen naar Amerika moet verhuizen.

Nieuws-app iOS 9 nu al in Nederland gebruiken

De Nieuws-app van iOS 9 is officieel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar Apple controleert dit enkel op basis van de ingestelde regio van de iPhone. Wil je Apple Nieuws nu alvast gebruiken? Dan hoef je alleen maar het volgende te doen:

  1. Ga naar de Instellingen-app
  2. Ga naar Algemeen
  3. Druk op Taal en regio
  4. Druk vervolgens op Regio
  5. Kies voor Verenigde Staten en druk op Klaar.

Het is verstandig om hierna nog even de iPhone opnieuw op te starten. Doe je dit niet, dan verschijnt de app wellicht niet in beeld, terwijl het Spotlight-zoekscherm wel artikelen in Apple Nieuws laat zien.

Alleen Amerikaanse artikelen

Het is wellicht vanzelfsprekend, maar we benadrukken het graag nog even. Omdat Apple Nieuws op dit moment alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten, worden er ook alleen Engelstalige artikelen van Amerikaanse redacties in geplaatst. Binnenkort worden er wellicht ook Britse bronnen toegevoegd, als iOS 9.1 voor het grote publiek verschijnt. Reken echter niet op stukken van Nederlandstalige websites.

Bedankt voor de tip, Miekanos!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2015, 9:43
Categorie iOS
Onderwerpen apple nieuws, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.