Apple News Format opmaak

Apple News Format nu opengesteld voor iedereen

Apple heeft het Apple News Format opengesteld voor alle auteurs en uitgevers. Voorheen waren ze aangewezen op importeren van RSS.

Apple News Format opmaak

Apple heeft het Apple News Format opengesteld voor alle uitgevers en auteurs, in alle landen waar de Nieuws-app al actief is. Het speciale formaat werd aangekondigd op WWDC 2015, maar was aanvankelijk voorbehouden aan een select groepje partners zoals Wired. Nu kan iedereen er gebruik van maken, zodat je je artikelen kunt voorzien van multimedia zoals foto’s, video’s, animaties en meer.

Voorheen waren gewone uitgevers aangewezen op van het importeren van een RSS-feed in Apple Nieuws, de nieuwsapp van Apple. Die weg kun je nog steeds bewandelen, maar wil je een mooie opmaak, dan is Apple News Format een betere optie. Documentatie op de website van Apple wijst je de weg. Beheerders van WordPress-websites kunnen op GitHub een speciale plug-in vinden.

Speciale opmaak voor Apple Nieuws

Bij Apple News Format creëer je speciale opmaak voor pagina’s, maar het is alleen geschikt voor Apple’s eigen Nieuws-app. De overstap is overigens een kwestie van alles of niets: als je voor Apple News Format kiest moet je alle artikelen hiermee opmaken. Je kunt niet een mix van RSS-artikelen voor de normale nieuwsartikelen en speciale opmaak voor belangrijke achtergrondartikelen kiezen. Kies je voor Apple News Format, dan krijg je extra statistieken, zoals aantal unieke lezers, gemiddelde tijd die zij hebben doorgebracht om het artikel te lezen en het aantal keren dat het artikel gedeeld is op sociale media.

Apple Nieuws is nog steeds niet beschikbaar in Nederland en België. Apple heeft aanvankelijk gekozen voor de Engelstalige landen. Hopelijk brengt het evenement op 21 maart daar verandering in – al zitten we eerlijk gezegd meer te wachten op een aankondiging van Apple Pay.

Apple News reclames

Eerder deze week was Apple Nieuws nog in het nieuws omdat het mogelijk wordt om gesponsorde artikelen te plaatsen, die eruit zien als een gewoon artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2016, 22:35
Categorie Diensten
Onderwerpen apple news, apple nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.