Apple neemt chipontwerper van Samsung en AMD in dienst

Apple gaat voormalig AMD en Samsung chipontwerper Jim Mergard in dienst nemen. Mergard werkte vanuit Austin aan chips voor Samsung, maar Apple heeft in Austin ook bedrijfspanden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple austin campusApple heeft chipontwerper Jim Mergard in dienst genomen. Mergard is voormalig chief engineer bij AMD en werkte daarna korte tijd bij de Amerikaanse tak van Samsung. Op internationaal niveau wordt Mergard gezien als een topontwerper op het gebied van system-on-a-chip (soc). De precieze invulling van zijn rol bij Apple is nog onduidelijk. Ook is nog niet bekend of Mergard zal vertrekken uit Austin (Texas), waar Samsung een fabriek heeft ingericht om chips voor Apple te produceren. Apple heeft vlakbij in Austin eigen bedrijfspanden waar wordt gewerkt aan de nieuwste chips.

Apple heeft de locatie in Austin recent uitgebreid waardoor het aantal medewerkers zou groeien naar 3.600 mensen. Een deel van het personeel was al in de regio aanwezig vanwege Apple’s overname van Intrinsity.

chipexpert jim mergardMergard werd vooral bekend toen hij de ontwikkeling van de Brazos-chips voor AMD leidde. Deze worden nu op brede schaal toegepast in goedkope notebooks. Mergard werkte 16 jaar bij AMD en groeide uit tot vice-president van het bedrijf. Bij Samsung was Mergard slechts twee jaar werkzaam. Hij zou Apple kunnen helpen bij het ontwerpen van eigen chips voor desktops en notebooks, maar kan ook worden ingeschakeld voor de (door)ontwikkeling van de A6, A7 en andere mobiele chips voor smartphones en tablets. Apple en Samsung ontwerpen zelf chips, omdat ze daarmee een betere performance kunnen bereiken dan met chips die kant-en-klaar verkrijgbaar zijn. Ze baseren zich daarbij vooral op technologie van ARM.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 11:58
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.