BeatsPowerbeats2Wireless

‘Apple’s muziekdienst heet Apple Music en krijgt sociale functies voor artiesten’

Apple is van plan om een sociaal netwerk voor artiesten in te richten bij Apple Music, de nieuwe muziekdienst die binnenkort van start gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BeatsPowerbeats2WirelessApple’s aanstaande streaming muziekdienst krijgt waarschijnlijk de naam ‘Apple Music’ en bevat sociale netwerkfuncties voor artiesten. Dat blijkt uit nieuw verzamelde informatie op basis van bronnen uit de muziekindustrie.

Je zou bijna gaan denken dat Apple het geflopte sociale muzieknetwerk Ping weer uit de kast gaat trekken. Toch is die suggestie niet zo vergezocht: net als bij Ping kun je straks bij Apple’s nieuwe muziekdienst artiesten en vrienden volgen, om te zien wat ze aanbevelen. Artiesten krijgen een eigen pagina binnen de muziekdienst, waar ze tracks, samples, foto’s, video’s en concert-updates kunnen delen.

apple music restrictions

In de nieuwste iOS 8.4 beta zijn aanwijzingen aangetroffen voor de nieuwe functies. Via Instellingen > Algemeen > Beperkingen is nu een nieuwe sectie ‘Artist Activity’ te zien. Deze zou verband houden met de nieuwe sociale netwerkfuncties voor artiesten. Ouders kunnen de schakelaar uit zetten om te voorkomen dat kinderen te veel afgeleid worden tijdens het huiswerk maken of in aanraking komen met ruig taalgebruik van rappers.

michael jackson followersVolgens nieuwe informatie kunnen gebruikers artiesten volgen en commentaar geven op de pagina van artiesten in iTunes. Artiesten krijgen hulpmiddelen om muziek van zichzelf of collega-artiesten te promoten op het sociale netwerk. Het lijkt erop dat gebruikers geen profielen krijgen, zoals bij Ping het geval was. Het draait vooral om de artiesten en wat zij aan hun fans te melden hebben.

Op de foto hierboven zie je een profielpagina, zoals nu in Beats Music aanwezig is. Daarbij kun je artiesten volgen, maar de sociale functies zijn minder prominent aanwezig. Bij artiesten die niet meer zelf hun werk kunnen promoten (zoals Michael Jackson) zou een zaakwaarnemer of het management de communicatie die rol kunnen overnemen.

Apple zou plannen hebben om op basis van Beats Music een nieuwe muziekdienst te lanceren. Dat zou $9,99 per maand kunnen kosten, met de mogelijkheid om eerst gratis te proberen. Clips en video’s die artiesten zelf uploaden, zouden gratis voor iedereen beschikbaar kunnen zijn, maar het is ook mogelijk dat alleen mensen die een bepaalde artiest volgen de video’s te zien krijgen. In iOS 8.4 zit een compleet vernieuwde muziek-app, waarin nog geen sporen van sociale netwerkfuncties zijn aangetroffen, maar we verwachten meer te vernemen als Apple tijdens de WWDC-keynote op 8 juni 2015 toekomstplannen aankondigt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2015, 9:54
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen beats, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.