Apple maakt deze week debuut op hackersconferentie Black Hat

Apple zal dit jaar voor het eerst officieel een presentatie over de beveiliging van iOS geven op de hackersconferentie Black Hat in Las Vegas.

Apple beveiligingApple is dit jaar aanwezig op de Black Hat hackersconferentie in Las Vegas die aankomende donderdag van start gaat. Apple’s hoofd iOS beveiliging Dallas De Atley zal daar namens het bedrijf een presentatie gaan geven over de beveiligingstechnologieën van iOS, zo meldt Bloomberg. In de 15 jaar dat hackers van over de hele wereld aan de conferentie deelnemen, is editie 2012 de eerste waar Apple officieel aanwezig zal zijn. De beslissing om openlijk deel te nemen aan een dergelijke conferentie is opvallend van een bedrijf wat algemeen bekend staat als gesloten, zeker als het gaat om de beveiliging van haar producten.

Met de groei die het iOS-besturingssysteem de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is Apple-software ook vaker doelwit van mensen met kwade bedoelingen. Recentelijk bleek een Russische hacker nog in staat om met behulp van een kwetsbaarheid het in-app aankopensysteem van zowel de iOS als de Mac App Store te omzeilen. Dergelijke situaties zullen in de toekomst ongetwijfeld vaker voorkomen. Het lijkt dan ook een verstandige beslissing van Apple om de relatie met de hackercommunity te verbeteren en een opener cultuur rondom de beveiliging van haar producten te creëren.

Overigens was Apple nooit geheel afwezig tijdens de conferentie. Beveiligingsexperts van het bedrijf hebben regelmatig aan de conferentie deelgenomen, maar bleven dan altijd een beetje op de achtergrond. In 2008 zouden enkele medewerkers van Apple deelnemen aan een paneldiscussie over Apple’s wijze van reageren op beveiligingsproblemen. Toen Apple’s marketingafdeling er lucht van kreeg, werd die presentatie op het laatste moment alsnog afgelast, zo vertelt Black Hat’s algemeen manager Trey Ford. Maar dit jaar gaat dat niet gebeuren volgens Ford: “Apple is op Black Hat 2012 en marketing is akkoord.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2012, 20:55
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple, beveiliging, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.