Apple eist 2,5 miljard dollar van Samsung in patentenstrijd

Apple eist 2,5 miljard dollar van Samsung in de patentzaak die tussen beide bedrijven loopt. Omgekeerd wil Samsung een percentage van de Apple-omzet, maar Apple wil maar een halve cent per product betalen.

apple samsungApple heeft een bedrag gezet op de patentenstrijd met Samsung. Ze eisen 2,5 miljard dollar, zo staat te lezen in juridische documenten die in de rechtszaak zijn ingebracht. Samsung zou door het overtreden van patenten erin geslaagd zijn om Apple in te halen als grootste smartphonefabrikant ter wereld. Ook zou Samsung miljarden dollars winst hebben gemaakt en liep Apple veel geld mis door ongeoorloofd gebruik van de intellectuele eigendommen.

Apple schat dat het om zo’n 500 miljoen dollar misgelopen winst gaat en dat het meer dan 25 miljoen dollar aan royalties is misgelopen. Tel je alle misgelopen bedragen en schade op, dan komen de juristen van Apple op 2,525 miljard dollar. Dat bedrag kan nog groter worden, omdat Apple van mening is dat Samsung bewust handelde.

In een andere patentenzaak vraagt Samsung omgekeerd 2,4 procent van Apple’s omzet aan royalties. Het gaat daarbij om een aantal patenten, waar Apple best voor wil betalen – maar voor een veel lager bedrag. Apple vindt een bedrag van een halve cent per verkocht apparaat redelijk.

apple samsung patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2012, 21:10
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.