Apple legt upgrade van iPhone naar iPhone 3G uit

Apple heeft instructies gepubliceerd voor het overstappen van een eerste generatie iPhone naar een iPhone 3G. Daarbij komt het maken van een backup, het wissen van de iPhone en het installeren van iTunes 7.7 aan de orde.

iPhone 3GBen je in bezit van een eerste generatie iPhone en van plan om naar de iPhone 3G over te stappen? Apple heeft alvast wat tips online gezet om de overstap naar de iPhone 3G wat makkelijker te maken. Eigenlijk zijn de tips bedoeld voor mensen die bij dezelfde mobiele operator blijven zitten (wat in de optiek van Apple natuurlijk altijd het geval is). Het document legt uit dat je eerst een backup van je oude iPhone moet maken en vervolgens een restore moet uitvoeren bij de iPhone 3G.

Daarbij worden je bewaarde SMS-berichten, e-mailaccounts, foto’s, notities en andere persoonlijke instellingen ook op je nieuwe iPhone 3G zichtbaar. Amerikaanse iPhone-bezitters hoeven hun SIM-kaart niet te verwisselen, want ze krijgen bij de iPhone 3G een nieuwe. In andere landen moeten mensen die al een iPhone-abonnement hebben hun SIM-kaart uit het oude toestel halen en in de nieuwe plaatsen. Voordat je de operatie kunt uitvoeren moet je wel in bezit zijn van iTunes 7.7.

Het document beschrijft ook hoe je de erase-functie gebruikt om vertrouwelijke gegevens te wissen. Maar misschien is het slim om eerst een upgrade naar iPhone firmware 2.0 uit te voeren, waarin geavanceerdere wisfuncties aanwezig zijn.

Heb je een unlocked iPhone in bezit en ben je van plan om de officiële iPhone te kopen, dan is het waarschijnlijk slimmer om de restore achterwege te laten en met een schone lei te beginnen.

Meer info: Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2008, 10:22
Categorie iDevices
Onderwerpen 3G, apple, originele iPhone, overstap, upgrade, vervangen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.