Apple legt paarse gloed op foto’s uit in supportdocument

Apple heeft in een supportdocument uitgelegd dat paarse gloed bij het maken van foto's met de iPhone 5 normaal is als je in de zon fotografeert. Door de lens met je hand af te schermen, voorkom je het.

iphone 4s en 5 lens flare
Vlak nadat de iPhone 5 beschikbaar kwam, begonnen een aantal mensen te klagen over een paarse gloed. Apple heeft nu een supportdocument gemaakt, waarin ze uitleggen dat lens flare bij kleine camera’s veel voorkomt. Alle generaties iPhone die op de markt zijn verschenen, vertonen dit gedrag. Als je de paarse gloed of andere verkleuringen wilt voorkomen, moet je gewoon zorgen dat het zonlicht niet rechtstreeks op de lens valt.

Fotograferen vanuit een andere positie lost het probleem op. Eerder reageerde een AppleCare-medewerker al op het probleem door aan te geven dat de paarse gloed normaal is bij veel camera’s. Hij gaf aan dat je beter niet richting de zon kunt fotograferen. Met de zon in de rug voorkom je de verkleuring. Volgens fotografen kan het effect zich ook voordoen bij bepaalde lenzen van spiegelreflexcamera’s en kun je het voorkomen door een zonnekap te gebruiken. Het effect wordt ook wel opzettelijk gebruikt om een foto een bepaalde sfeer te geven.

Toch waren er gebruikers die zich zorgen maakten over de paarse waas. Apple legt in het supportdocument uit dat het probleem zich vooral voordoet als de felle lichtbron zich net buiten het gebied bevindt, dat je wilt fotograferen. Er onstaat dan een reflectie op de camerasensor. Je voorkomt het door de positie van de camera iets te verplaatsen, of de lens af te schermen met je hand.

Meer info: Apple-supportdocument

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2012, 17:08
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.