EasyJet start proef met iBeacons op enkele vliegvelden (update)

Vliegmaatschappij easyJet gaat deze zomer een proef doen met iBeacons op enkele 'geselecteerde' vliegvelden. De functionaliteit is onderdeel van de iPhone-app.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

easyJetVliegmaatschappij easyJet heeft een proef aangekondigd met iBeacon-technologie op verschillende luchthavens. De proef is volgens het bedrijf bedoeld om de gebruikerservaring op luchthavens te verbeteren en zal gedurende deze zomer op enkele ‘geselecteerde’ luchthavens plaatsvinden. Het gaat om de Londense luchthavens Luton en Heathrow, evenals Charles de Gaulle in de Parijs. De functionaliteit is toegevoegd in een kleine update voor de officiële easyJet-app.

De iBeacon-technologie maakt het mogelijk om op korte afstand iOS-apparaten te kunnen herkennen en die te voorzien van specifieke informatie. De afgelopen tijd zagen we hiervan al verschillende voorbeelden. Zo zet het Groninger Museum de technologie in voor extra informatie over schilderijen. Ook kan het gebruikt worden in winkels om bijvoorbeeld betalingen eenvoudiger te maken. In iOS 8 heb je op basis van je locatie nog sneller toegang tot apps. Voor snelle toegang worden relevante apps van bijvoorbeeld winkels op het toegangsscherm getoond. Dit zou ook voor easyJet een interessante toepassing kunnen zijn.

easyJet is voor zover bekend de eerste vliegmaatschappij die met iBeacons gaat experimenteren. De iPhone-app bood al ondersteuning voor PassBook om je vliegticket op te kunnen slaan. Dankzij de iBeacons krijgen passagiers op eerder genoemde luchthavens een melding op hun iPhone als ze bij de bagage-invoer en de beveiliging zijn aanbeland. De melding vraagt hen om hun boardingpass gereed te houden voor een snelle afhandeling. EasyJet zou het ook kunnen gebruiken om klanten persoonlijke aanbiedingen en koopsuggesties te kunnen doen.

Als de proef succesvol blijkt en klanten enthousiast zijn, wil easyJet de iBeacons op alle luchthavens in Europa gaan inzetten.

Downloaden: easyJet (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Openingsfoto: Doug (Flickr Creative Commons)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 21:28
Categorie Diensten
Onderwerpen ibeacons, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.