Apple krijgt patent voor telefoondraaischijf met klikwielbediening

Apple heeft elf patenten toegewezen gekregen, waaronder eentje waarbij je met een klikwiel een telefoonnummer kunt draaien. Ook de klassieke iPod-interface en een instant messaging-interface werden aan Apple toegewezen.

iphone clickwheelHet Amerikaanse patentbureau heeft elf patenten gepubliceerd, die aan Apple zijn toegewezen. Een van de meest interessante is een telefoondraaischijf die je via een klikwiel kunt bedienen. Ook is er een patent voor Apple’s instant messaging-functie en eentje voor de hiërarchische indeling van de iPod-gebruikersinterface. De klikwiel-telefoonbediening toont een menustructuur waarin een telefoonmodule voorkomt. Door aan het klikwiel te draaien selecteer je een cijfer.

Het patent voor instant messaging toont de praatbubbels, zoals je die uit de sms-applicatie van de iPhone kent. Het gaat in dit geval niet speciaal om de iPhone, maar het zou ook om iChat op de desktop kunnen gaan. Het patent werd al in mei 2003 ingediend, dus ruim voordat de iPhone in productie werd genomen. In het patent waarin de klassieke gebruikersinterface van de iPod wordt beschreven, wordt onder andere Steve Jobs als uitvinder genoemd.

Bij Patently Apple zijn meer afbeeldingen te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2010, 21:16
Categorie Apple
Onderwerpen apple, klikwiel, patenten, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.