Apple krijgt patent op iPhone met saffierscherm en Liquidmetal-rand

Apple heeft een nieuw patent ontvangen, waarin een iPhone wordt beschreven bestaande uit Liquidmetal en saffierglas.

liquidmetal appleApple heeft vandaag een vrij technisch patent ontvangen, waarin wordt beschreven hoe je een glasplaat met een metalen rand kunt integreren. Wie goed leest, ziet in het patent echter hints naar een nieuwe iPhone. Apple verwijst namelijk naar saffier en Liquidmetal, iPhone-materialen waar het ene gerucht na de ander naar refereert. Met het patent heeft Apple indirect een iPhone vastgelegd die uit deze materialen bestaat.

Het Apple-patent beschrijft in eerste instantie hoe een metalen rand met glas kan worden geïntegreerd, waardoor één stevig geheel ontstaat. Hiervoor kan volgens Apple gesmolten metaal worden gebruikt. Ieder smeltbaar metaal zou in theorie gebruikt kunnen worden, maar Apple noemt specifiek Liquidmetal als voorbeeld. Apple heeft al enige tijd een licentie op Liquidmetal, een metaallegering die kras- en corrosiebestendig (roestbestendig) is en wordt gebruikt door de defensie-industrie. Apple gebruikt op het moment al Liquidmetal voor bijvoorbeeld de simkaarttool geleverd bij de iPhone.

Het patent richt zich enkel op een schermrand gemaakt van Liquidmetal, maar dit kan een eerste stap zijn naar breder gebruik van het materiaal. Eenmaal verbonden met het scherm, kan het materiaal in theorie ook voor de behuizing worden ingezet. Dit specifieke patent verwijst hier echter niet naar.

saffierglasHoewel het patent voornamelijk gaat over het integreren van een glazen scherm in een metalen rand, wordt er in de tekst een uitzondering gemaakt. Volgens Apple kan de beschreven techniek ook worden gebruikt om een synthetisch, transparant materiaal aan het metaal te binden. Ook daarbij wordt een enkel voorbeeld genoemd: saffier. Volgens de laatste geruchten wil Apple een saffierscherm in de iPhone 6 introduceren. Saffier komt qua hardheid en krasbestendigheid het dichtst in de buurt van diamant, wat een veel steviger iPhone-scherm kan betekenen.

Hoewel de geruchten over een iPhone-scherm van saffier vrij recent zijn, lijkt Apple al lange tijd naar deze mogelijkheid te kijken: het betreffende patent werd maar liefst in 2008 aangevraagd en is vandaag dan toch eindelijk goedgekeurd. Het is daarom ook nog de vraag of we de iPhone met saffier én Liquidmetal dit jaar gelijk al gaan zien: Apple wacht al een tijdje en heeft wellicht nog wel wat langer geduld. Hoewel geruchten wijzen op een saffierscherm in de iPhone 6, hebben we vrij weinig gehoord over Liquidmetal.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2014, 12:13
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen liquidmetal, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.