Reeder 2.2 kan RSS-nieuws ophalen op de achtergrond

RSS-lezer Reeder 2 voor iPhone en iPad kan nu nieuwsberichten van je favoriete websites ophalen op de achtergrond, zodat ze al klaarstaan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reeder 2 iPhone iPad RSS-lezerDe RSS-nieuwsapplicatie Reeder voor iPhone en iPad kan voortaan nieuws ophalen op de achtergrond. De background refresh-functionaliteit is beschikbaar onder iOS 7.0 en nieuwer en zorgt ervoor dat het laatste nieuws van je favoriete websites al klaarstaat als je de app opent. Je kan de achtergrondverversing per RSS-dienst instellen. Het is de grootste verandering van een sloot aanpassingen aan Reeder 2.2.

De zogenoemde Smart streams in de applicatie die het nieuws van verschillende bronnen combineren, kan je nu groeperen op nieuwsbron en datum. Een andere vernieuwing in de weergave is dat je kan aangeven of je de icoontjes van websites wel of niet wil zien in het site- en artikeloverzicht. Een functie die nog moet groeien, is de ondersteuning van feedlinks vanuit andere apps. Als andere apps een RSS- of XML-adres communiceren waarmee je in Reeder kan abonneren op het nieuws van een website, kan je die direct importeren in Reeder en worden de laatste berichten van de site vanaf dat moment opgehaald.

Reeder 2 overzicht accounts Reeder 2 websites lijst

De browser van Reeder 2.2 heeft een laadbalk gekregen en laat duidelijker zien dat je de pagina ook weer dicht kan vegen om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht. De knoppenbalk laat ook zien dat je er doorheen kan scrollen. Verder zijn er vooral kleinere aanpassingen gedaan. Je moet nu niet meer op fouten stuiten als je meerdere Feedly-accounts in de app importeert, OPML importeren moet beter gaan, Pocket en Pinboard vereisen een nieuwe manier van veilig inloggen en als je een artikel deelt als sms-bericht, stuur je nu de titel en link mee.

Reeder 2 krijgt met 4,5 sterren in de App Store een goede gemiddelde beoordeling. De app heeft concurrentie van het snellere Ziner (maar die heeft wel wat gedoe met advertenties) en Unread ziet er misschien wel nog stijlvoller uit dan de app van Silvio Rizzi. Wie alleen Feedly gebruikt als nieuwsleverancier en geen andere RSS-accounts heeft, kan ook terecht bij de modern ogende en gratis te gebruiken Feedly-app.

Downloaden: Reeder 2 (€4,49, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:04
Onderwerpen reeder, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.