iOS 8 beta nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

iOS 8 downloaden? Hier lees je welke iPhones en iPads geschikt zijn voor iOS 8 en hoe je het als ontwikkelaar installeert.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOs 8 spotlightApple heeft de beta van iOS 8 beschikbaar gesteld. Deze testversie kan worden geïnstalleerd door ontwikkelaars en gecertificeerde testers. Het is aan te raden om de beta van iOS 8 te installeren op een testapparaat: vroege betaversies hebben vaak last van crashes en andere problemen. De beta is dan ook bedoeld voor ontwikkelaars, zodat zij hun apps kunnen klaarstomen voor de nieuwe API’s in iOS 8.


De beta van iOS 8 kan worden gedownload vanuit het Apple Dev Center. Op het moment is er nog geen ‘over the air’ update mogelijk. Dit kan pas vanaf iOS 8 beta 2 en dan alleen ook mits je de eerste beta hebt geïnstalleerd. Je hebt ook de meest recente versie van iTunes nodig om iOS 8 beta 1 te installeren. De iPhone 5-versie van iOS 8 beta 1 is 1,74GB. De grootte van het ipsw-bestand kan afhangen van welke versie je downloadt. De eerste beta heeft buildnummer 12A4265u.

Apple heeft vlak na de keynote op WWDC 2014 flink wat software beschikbaar gesteld. Naast iOS 8 zijn er ook testversies van de nieuwe Xcode en OS X Yosemite beschikbaar in het Apple Dev Center.

Wanneer komt iOS 8 voor iedereen?

Apple gaat de komende maanden steeds nieuwe betaversies van iOS 8 brengen, die door ontwikkelaars kunnen worden getest. Meestal gaat het om vijf tot zes betaversies, die met tussenpozen van enkele weken verschijnen. Gewone gebruikers zullen moeten wachten tot het najaar. Apple heeft beloofd dat iOS 8 in de herfst voor iedereen beschikbaar komt, mits je een ondersteund toestel hebt. In de praktijk zal dit betekenen: september, op het moment dat ook de nieuwe iPhones komen.

iOS 8 kan worden geïnstalleerd op de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch vijfde generatie, iPad 2, iPad derde en vierde generatie, iPad Air, iPad mini en iPad mini Retina. Voor de installatie is de meest recente versie van iTunes vereist.

Waarschuwingen

Wil je iOS 8 beta installeren, hou er dan rekening mee dat sommige veelgebruikte apps nog niet werken. Dat geldt bijvoorbeeld voor WhatsApp (crasht) en mogelijk andere apps. iOS 8 beta is bovendien nog niet stabiel, dus installeer het niet op een iPhone die je dagelijks voor je werk nodig hebt.

Update 3-6-2014, 15:00: Meerdere lezers melden dat WhatsApp weer werkt als je de berichtengeschiedenis wist en de app opnieuw uit de App Store installeert.

iOS 8.1 beta 1 vervalt op woensdag 16 juli 2014 om 00:00 UTC (dank Timosha). Voor die tijd moet Apple dus een nieuwe beta hebben uitgebracht of zul je terug moeten naar iOS 7.

Let op! Beta’s van iOS 8 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 18:31
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
54 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.