itunes-festival-2014

Apple kondigt iTunes Festival 2014 aan

Apple organiseert in september 2014 het iTunes Festival voor de achtste keer. Topacts zijn Maroon 5, Pharrell Williams, Beck en Blondie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes-festival-2014
Apple gaat voor de achtste keer het iTunes Festival in Londen organiseren. Zojuist kondigde het bedrijf het muziekfestival officieel aan. Topartiesten die in september op het podium zullen staan zijn Maroon 5, Pharrell Williams, Beck, Sam Smith, Blondie, Kylie, David Guetta, 5 Seconds of Summer, Calvin Harris en Chrissie Hynde.

Meer dan 60 artiesten gaan optreden in het legendarische Roundhouse, de concertzaal die Apple altijd een maand lang afhuurt. Wie niet zelf erbij aanwezig kan zijn, volgt alles gewoon via de iOS-app of Apple TV. Apple belooft dat er HD-beeldkwaliteit zal zijn, zodat je niet hoeft te missen.

itunes-festival-appDe kaartjes voor het evenement worden verloot. Daarbij zal net als voorgaande jaren gebruik worden gemaakt van lokale media. In Nederland was het vorig jaar bijvoorbeeld mogelijk om via de HEMA en Qmusic toegangskaarten te winnen.

Er is een iTunes Festival-app, maar die is momenteel niet in de App Store aanwezig. Naarmate het festival dichterbij komt zal Apple de inhoud bijwerken en de app weer online zetten. Wie alvast in de stemming wil komen, haalt wat EP’s van eerdere edities in huis, bijvoorbeeld One Direction (2012), Amy Winehouse (2007) en Adele (2011).

Update 20:00 uur: inmiddels is de vernieuwde iTunes Festival-app weer gesignaleerd in buitenlandse App Stores, maar nog niet in de Nederlandse.

Meer dan 430 artiesten en bands hebben sinds het begin van het festival opgetreden. Bekende namen van eerdere edities zijn Adele, Coldplay, Elton John, Foo Fighters, Justin Timberlake, Kings of Leon, Lady Gaga, Katy Perry, Muse en Paul McCartney.

Meer informatie over toegangskaarten is binnenkort te vinden op iTunesFestival.com.

Lees ook: iTunes Festival thuis meebeleven op iPhone, iPad en Apple TV

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2014, 23:03
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen itunes festival, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.