Elephant-Steady-iPhone

Elephant Steady houdt je iPhone stabiel tijdens het filmen

De Elephant Steady is een zeer compacte beeldstabilisator voor de iPhone, die gebruikmaakt van de ingebouwde iPhone-gyroscoop.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

We hebben al een paar keer eerder geschreven over steadicam-houders voor de iPhone, maar meestal zijn het grote, logge accessoires. Een gewicht zorgt er dan voor dat je iPhone stabiel blijft, zodat je tijdens het filmen geen trillingen in het beeld ziet. De Elephant Steady belooft hetzelfde resultaat, maar is een stuk compacter. Dit doet deze stabilisator met een speciale iOS-app, die de bewegingssensoren van je iPhone gebruikt om het handvat de juiste kanten op te bewegen.

Elephant-Steady-iPhone-beeldstabilisator-2De Elephant Steady zorgt ervoor dat je iPhone stil blijft terwijl je filmt. Hiervoor wordt de gyroscoop van je iPhone benut. Ziet de iPhone bijvoorbeeld dat je naar rechts kantelt, dan compenseert de draaimotor in het handvat door naar links te draaien.

Apple lijkt ook geïnteresseerd in stabielere iPhone-video’s: geruchten wijzen op een ingebouwde beeldstabilisator in de iPhone 6. Dit is niet een handvat zoals hierboven, maar een ingebouwd onderdeel dat zorgt voor een stabiel en scherp beeld. Deze beeldstabilisator kan volgens een Apple-patent foto’s met een superhoge resolutie maken.

Hoe dan ook: de Elephant Steady is op Kickstarter te bestellen voor 79 dollar, plus 20 dollar aan verzendkosten. Het accessoire wordt hopelijk in februari 2015 aan Kickstarter-donateurs geleverd. Uiteraard is het project pas succesvol en wordt je geld pas afgeschreven als het minimumbedrag binnen is. De makers hopen maar liefst 50.000 dollar te verzamelen.

Tipgever: Marijn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 9:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen filmen, kickstarter, stabilisatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.