iTunes Festival-kanaal op Apple TV geopend, festivaltickets winnen via HEMA en Q-music

Apple heeft het iTunes Festival-kanaal op de Apple TV weer geopend. De hele maand september 2013 kun je concerten zien van Lady Gaga, Justin Timberlake en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes-festival-2013
Afgelopen mei kondigde Apple het jaarlijkse iTunes Festival aan, een muziekfestival dat de Britse hoofdstad de hele maand september op z’n kop zet. Met een vernieuwde app en een zojuist heropend iTunes Festival-kanaal op de Apple TV zijn we klaar voor artiesten als Justin Timberlake, Robin Thicke, Lady Gaga, en Ellie Goulding. Je hoeft dankzij de iTunes Festival-app en het speciale kanaal op de Apple TV niet naar Londen te gaan om te genieten van de muziek. Maar mocht je dat wel willen: de HEMA en QMusic geven kaartjes weg.

De distributie van kaartjes vindt dit jaar iets anders plaats dan we gewend zijn. Voorheen kon iedereen meedoen om gratis kaartjes te winnen voor één van de festivaldagen. Dit jaar staat de inschrijving alleen open voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. In andere landen werkt Apple samen met mediapartners om de gratis kaartjes te distribueren en in Nederland zijn dat de HEMA en Qmusic.

Bij de HEMA is er helaas is wel een extra drempel opgeworpen: je moet je een iTunes-cadeaukaart kopen bij de HEMA en de code daarvan invoeren op een actiesite om kans te maken op een toegangskaart. Mocht je winnen, dan regelt HEMA de vlucht en overnachting voor 2 personen. Q-music gaat vanaf zaterdag 24 augustus kaarten weggeven op de radio.

Opening door Lady Gaga, afsluiting door Kate Perry

De concertenreeks gaat op 1 september van start met Lady Gaga. Daarna volgen populaire artiesten als The Lumineers, Queens of the Stone Age, Kings of Leon, Elton John, Vampire Weekend, Jack Johnson, Robin Thicke, en Justin Timberlake om op 30 september af te sluiten met Katy Perry. Zowel de openings- als slotact worden dus verzorgd door vrouwelijke artiesten. Je hoeft niet af te reizen naar Londen, want alles is te volgen via het Apple TV-kanaal en via de app. De gratis app is nog net op het nippertje bijgewerkt met een fris nieuw uiterlijk en bijgewerkte info over de artiesten. De iTunes Festival-app kreeg in juni nog een iets grotere update: er werd toen Passbook-ondersteuning toegevoegd.

Downloaden: iTunes Festival London (gratis, universeel, iOS 6.0+)

itunes festival 2013 apple tv

itunes-festival-2013-apple-tv-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 11:41
Categorie Muziek
Onderwerpen festival, itunes festival, muziek, schema

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.