Apple kondigt financiële resultaten aan op 24 januari 2012

Apple heeft aangekondigd dat op 24 januari de financiële resultaten van het laatste kwartaal worden aangekondigd. Het evenement heeft niets te maken met een ander evenement, dat eind januari in New York plaatsvindt en dat gaat over uitgevers, iBookstore of educatieve boeken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad boekenApple heeft bekendgemaakt dat de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal op 24 januari zullen worden gepresenteerd. De aankondiging is te vinden op de pagina voor Investor Relations en laat weten dat er zoals gebruikelijk een conference call te beluisteren is. De resultaten hebben betrekking op het eerste fiscale kwartaal van 2012, dat niet samenvalt met het kalenderkwartaal 2012. Vanaf 14:00 uur lokale tijd in Cupertino kun je meeluisteren.

Dit is 23:00 uur Nederlandse tijd. Vorig kwartaal meldde Apple nog dat er 17,07 miljoen iPhones, 11,12 miljoen iPads en 4,79 miljoen Macs waren verkocht. Tijdens het feestdagenseizoen zullen de cijfers aanzienlijk hoger liggen.

De aankondiging heeft niets te maken met een evenement dat eind januari in New York zal plaatsvinden. Meerdere bronnen hebben het evenement inmiddels al bevestigd, al is nog niet duidelijk waarover het gaat. De speculaties variëren van een makkelijke oplossing voor consumenten om zelf hun lang gekoesterde bestseller te publiceren en Apple’s steun voor het ePub 3-formaat tot een aankondiging dat studieboeken voortaan via de iBookstore aan te schaffen zijn. Ook wordt er gezegd dat het om een klein evenement gaat, dat vooral bedoeld is voor de uitgevers en niet voor consumenten. Er is ook nog een kleine kans dat Apple aankondigt dat er een iPad met hogere schermresolutie aankomt, bijvoorbeeld van 2048 x 1536 pixels. Uitgevers kunnen hun content daar dan op afstemmen, zodat toekomstige magazine-apps nog beter leesbare graphics kunnen bevatten.

Wij zullen tijdens de aankondiging van de financiële resultaten uiteraard van de partij zijn, omdat er vaak ook interessante cijfers over verkochte iPhones bekend worden gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 17:33
Categorie Apple
Onderwerpen apple, financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.