Apple klaagt Samsung aan voor kopiëren iPhone en iPad

Apple spant een rechtszaak aan tegen Samsung, omdat de Samsung Galaxy-toestellen wel erg veel lijken om de iPhone en de iPad.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Apple v.s. SamsungElke iPhone-bezitter die de Samsung Galaxy S wel eens in handen heeft gehad valt het direct op: Samsung heeft goed gekeken naar Apple toen ze de telefoon bouwden. Zowel het ontwerp als het menu lijken geïnspireerd door de iPhone. Dat heeft Apple natuurlijk zelf ook doorgehad en daarom hebben de juristen van Apple nu besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen Samsung.

De aanklacht luidt volgens de Wall Street Journaal letterlijk:

Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products.

Vooral de Galaxy S i9000 zou volgens Apple wel erg veel lijken op de iPhone 3GS, maar de zaak behelst ook de Galaxy Tab, waarvoor Samsung volgens Apple toch wel erg goed naar de iPad heeft gekeken. Het bewijs voor het kopieergedrag van Samsung denkt Apple te leveren door de nodige afbeeldingen bij de aanklacht te voegen:

Pattenten

De vraag is natuurlijk of de zaak daadwerkelijk voor de rechter komt. Bij dit soort patentzaken volgt vaak een schikking tussen beide bedrijven, waarmee het – relatief gezien – met een sisser afloopt. Die kans is in dit geval des te groter, omdat Samsung regelmatig onderdelen levert voor Apple-producten. Wordt in ieder geval vervolgd…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2011, 12:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.