tomtom-maps-apple

‘Apple Kaarten start met OV-routes in slechts 3 Europese steden’

Apple gaat in iOS 9 routes met het openbaar vervoer aanbieden in de Apple Kaarten-app. Maar het aanbod blijft in Europa eerst beperkt tot 3 steden.

tomtom-maps-appleVolgens geruchten gaat Apple in iOS 9 openbaar vervoerinformatie toevoegen aan de Apple Kaarten-app. Aanvankelijk zal het aanbod echter zeer beperkt zijn. In Europa staan maar 3 steden op de planning, terwijl het aantal steden ook in andere werelddelen beperkt is.

Die drie steden zijn Londen, Parijs en Berlijn. Bij deze steden kun je straks OV-routes plannen zonder een externe app te hoeven openen. In Canada krijgt Toronto waarschijnlijk OV-routes en in de Verenigde Staten zijn in ieder geval San Francisco en New York aan de beurt. Dat is ook een logische keuze, want in beide Amerikaanse steden wordt veel met het OV gereisd.

Het is de bedoeling dat Apple gaandeweg nieuwe steden kan toevoegen, zonder dat er een software-update voor nodig is. Voor Amerika staat bijvoorbeeld Boston op de planning en in Azië kunnen de inwoners van Tokio alvast uitkijken naar OV-routes. In de loop van 2015 en 2016 zal Apple het aantal steden opvoeren .

iOS 9 OV informatie

In 2012 verscheen de Apple Kaarten-app, als vervanger van de tot dan toe meegeleverde Google Maps. Twee functies die daarin schitterden door afwezigheid, waren OV-routes en straatweergave. Gaandeweg heeft Apple steeds meer functies toegevoegd. OV-routes werden eigenlijk al bij iOS 8 verwacht, zo bleek uit hints die in documentatie te vinden waren. Maar door interne problemen moest Apple het doorschuiven naar iOS 9. Mogelijk heeft Apple kennis en kunde van de OV-apps HopStop en Embark gebruikt om Apple Kaarten te verbeteren. Deze twee bedrijven nam Apple alweer een tijdje geleden over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2015, 23:27
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.