Apple neemt openbaar vervoerapp HopStop over

Apple heeft openbaar vervoer-app HopStop overgenomen, aldus Bloomberg. Het zou een logische aanvulling zijn op Apple Kaarten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hopstopEen paar uur nadat bekend werd dat Apple de locatiedienst Locationary heeft gekocht, is er alweer sprake van een nieuwe overname. Apple heeft de maker van de openbaar vervoer-app HopStop gekocht en daarmee loopt de teller op: de afgelopen maanden heeft Apple maar liefst vijf bedrijven overgenomen op het gebied van locatie- of kaartdiensten. De HopStop-apps voor iOS en Android leveren informatie over reistijden in het openbaar vervoer en alternatieve reismogelijkheden zoals fiets en taxi en is daarmee een logische overname voor Apple. OV-routes ontbreken immers nog in Apple’s eigen Kaarten-app.

HopStop brengt de iPhone-app HopStop uit, die nog gewoon in de App Store verkrijgbaar is. Wie denkt dat alleen Amerikanen hier lol van hebben, heeft het mis: HopStop ondersteunt 600 steden in de VS, Canada, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

Apple heeft de overname nog niet officieel bekendgemaakt in een persbericht, maar een woordvoerder bevestigde wel tegenover ‘Apple-spreekbuis’ AllThingsD dat de overname heeft plaatsgevonden. Woordvoerster Kristin Huguet voegde eraan toe: “Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans”. Bloomberg baseerde zich op bronnen die op de hoogte waren van de overeenkomst.

hopstop 1 hopstop 2

De overname kan een gouden greep zijn voor HopStop, omdat het bedrijf moeite had om zich staande te houden in de concurrentie met Google. De openbaar vervoerinformatie in de Google Maps-app is zo goed, dat mensen minder behoefte hebben aan oplossingen van derden. HopStop toont in honderden steden de snelste manier om van punt A naar B te komen: te voet, op de fiets en met bus, metro, trein of taxi, zolang het maar niet met de auto is. HopStop opereert vanuit New York en heeft twee miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Ze hebben recent een Waze-achtige dienst geïntroduceerd waarmee je realtime vertragingen en andere informatie kunt doorgeven. HopStop is in 2005 opgericht en maakt apps voor iOS en Apple.

Downloaden: HopStop (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2013, 17:53
Categorie Navigatie
Onderwerpen openbaar vervoer, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.