‘Apple iTV nog in experimentele fase, grotere iPhone een prototype’

De Apple iTV staat nog steeds in Apple's testlab en ook de grotere iPhone bevindt zich nog in een prototype-fase. Dit heeft iMore gehoord van betrouwbare bronnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple iTVWe moeten wellicht nog even wachten op de Apple iTV, Apple’s eigen televisie die al een tijdje in geruchten voorbijkomt. Hoewel er al een tijdje aan de tv wordt gewerkt, zou hij nog steeds in het testlab van Apple staan waar wordt gekeken naar de mogelijkheden. Dit heeft iMore gehoord van betrouwbare bronnen. De website heeft ook over andere Apple-producten gehoord. Zo zou de grotere iPhone zich nog vooral in de prototype-fase bevinden. De bronnen beamen ook eerdere beweringen over de iWatch: hier zou inderdaad aan worden gewerkt.

iMore schrijft het volgende over de Apple iTV:

Het lijkt er niet op dat er veel beweging is rond een iTV, of een daadwerkelijke Apple-televisie. Wat in het lab stond, staat nog steeds in het lab, wat werd onderzocht wordt nog steeds onderzocht.

Sinds 2011 zijn er al geruchten over de iTV. Apple zou in de tussentijd al in gesprek zijn geweest met de nodige partijen, waaronder televisiezenders. In december 2012 hintte Tim Cook nog naar de iTV. Bronnen binnen Apple’s productieketen stelden in december ook al dat de Apple iTV waarschijnlijk niet meer in 2013 zal verschijnen – iets dat in lijn lijkt met iMore’s bevindingen.

Ook Apple’s grotere iPhone bevindt zich nog in een vroege prototype-fase. Een goedkoop model van de iPhone staat volgens bronnen al een tijdje op Apple’s planning, maar tot nu toe werd er voor gekozen om oudere iPhones goedkoper uit te brengen. Volgens iMore kan de druk van telecomproviders ervoor zorgen dat de goedkope iPhone uiteindelijk verschijnt.

Waar iMore’s bronnen van afkomstig zijn is onduidelijk, maar de site had het in het verleden vaker bij het rechte eind. Het feit dat er nog geen foto’s van de iTV of een grotere iPhone online zijn verschenen, wijst er op dat de apparaten nog niet bij Apple’s productieketen zijn beland. Het lijkt hierdoor niet onwaarschijnlijk dat beide producten zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Apple’s testlab kwam in eerdere geruchten ook al eens voorbij. Zo zou een prototype van de iPad mini daar ook hebben gelegen. Deze verscheen uiteindelijk op de markt, maar er wordt vaak gewaarschuwd dat een prototype ook door Apple kan worden afgewezen en niet in de winkel verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 14:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.