iPhone 3GS ernstig beschadigd door opgezwollen accu

Een gebruiker ontdekte dat de batterij van zijn iPhone 3GS flink was opgezwollen. Dit lijkt erop te wijzen dat er gas in de accu opbouwt.

Opgezwollen iPhone accu detailEen defecte batterij kan nare gevolgen hebben voor de iPhone. In het verleden schreven we geregeld over ontploffende iPhones, waarbij problemen met de batterij ervoor zorgden dat de iPhone van binnen in brand vloog of uit elkaar spatte. Dit wordt vaak veroorzaakt door een defecte accu die zichzelf langzaam met gas vult. Tweakers-forumlid wph liep tegen dit precieze probleem aan, waardoor de batterij van de iPhone 3GS van zijn vriendin zoveel was opgezwollen dat het scherm compleet uit de omhuizing werd geduwd.


Apple zou aan wph hebben verteld dat de batterij van de iPhone inderdaad kan opzwellen als deze een paar weken ongebruikt blijft. Hij werd er verder op gewezen dat de batterij van de iPhone maar een beperkte levensduur heeft. Wph is zeker niet de eerste die tegen problemen aanloopt door een opgezwollen accu: de afgelopen jaren bleken bezoekers van ons eigen iCulture-forum hier ook last van te hebben. Problemen met extreem hete accu’s zijn de iPhone 3G en iPhone 3GS niet vreemd. Apple heeft daar destijds zelfs een speciale supportpagina met tips tegen oververhitting voor geschreven.

Opgezwollen iPhone accu wide

De iPhone maakt gebruik van een lithium-ion-polymeer-accu. Als er cellen in deze batterij stuk gaan, dan komt er gas vrij waarmee hij wordt opgezwollen. Dit gas is ontvlambaar, waardoor de kans op een explosie aanwezig is zodra de accu door de gasdruk wordt opengescheurd.

Voelt de accu van jouw iPhone ook dik aan, dan wordt het aangeraden om deze zo snel mogelijk te laten vervangen door Apple (binnen garantie) of via een reparatiedienst. Als het scherm van de accu echter uit je iPhone wordt geduwd zoals bij wph’s vriendin, dan is de kans groot dat je sowieso al van plan was om gebruik te maken van je garantie. Hoewel een kapotte accu niet altijd te voorkomen is, kun je de kans hierop wel verminderen door je iPhone alleen met de juiste voltage op te laden en op een donkere, koele plek te bewaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 18:00
Categorie iDevices
Onderwerpen accu, batterij
Device iPhone 3GS
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.