Apple introduceert nieuwe Mac Mini, iMac en Mac Pro – geen iPhone-nieuws

Apple heeft vandaag een nieuwe iMac, Mac Mini en Mac Pro geïntroduceerd. Nieuwe iPhone- en iPod-aankondigingen waren er niet.

macminiWe hielden het natuurlijk in de gaten: de Apple Store ging rond het middaguur offline en er waren geruchten dat er nieuwe Mac-producten aan zouden komen. Dat bleek het geval: Apple heeft een nieuwe Mac mini, iMac en Mac Pro geïntroduceerd. Aankondigingen over iPods of iPhones werden niet gedaan – maar werden ook niet verwacht, dus er was bij voorbaat al geen reden om als iPhone-watcher op het puntje van je stoel te zitten. Desalniettemin is een volledige refresh van de desktop-productlijn zeer welkom en met name de Mac Mini was al enige tijd aan een opvolger toe.

mac proDe Mac Mini heeft een nieuwe videokaart gekregen: de NVIDIA-chip die ook in de Macbooks zit. Verder kan de Mac Mini nu twee externe beeldschermen aansturen: de ene via MiniDVI en de andere via de nieuwe Mini DisplayPort. Er zijn twee uitvoeringen, voor respectievelijk 599 en 799 euro.

De nieuwe iMac heeft ook een nieuwe videokaart, eveneens van NVIDIA. Ook hier een nieuwe Mini DisplayPort-connector waarmee je een beeldscherm tot 2560 x 1600 pixels kunt aansturen. In prijs varieert de iMac van 1099 tot 2099 euro.

Voor de professionals is er de nieuwe Mac Pro met Nehalem-processor: twee keer zo snel als z’n voorganger en in prijs variërend van 2299 tot 2999 euro.

Alle producten zijn per direct te bestellen.

Met dank aan alle tipsgevers voor het bizar hoge aantal e-mails 😉

De links naar de Apple Store zijn affiliatelinks. Met je aankoop steun je iPhoneclub.nl en het werk wat wij in de website steken. Alvast bedankt voor je support!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2009, 15:21
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.