BookmarkiTunes maakt verlanglijstjes voor de App Store

BookmarkiTunes is een nieuwe desktopapplicatie, waarmee je verlanglijstjes kunt maken van items die je in de iTunes Store hebt gezien en die je nog wel eens zou willen kopen.

app store iconsBookmarkiTunes is een nieuwe desktopapplicatie, waarmee je verlanglijstjes kunt maken van items die je in de iTunes Store hebt gezien en die je nog wel eens zou willen kopen. Met drag-and-drop kun je elke link naar de applicatie slepen. Het kan om een iPhone-applicatie gaan, maar ook om een muziekalbum, een tv-serie of een audioboek. De applicatie probeert automatisch de naam van het item te achterhalen.

Eventueel kun je zelf de naam bewerken en een beschrijving meegeven. BookmarkiTunes is gratis te downloaden voor Mac en Windows.

Meteen maar even uitgeprobeerd, want het is bijvoorbeeld ook handig om te noteren welke applicaties er op iPhoneclub nog gereviewd moeten worden. De interface van BookmarkiTunes ziet er tamelijk eenvoudig uit:

bookmarkitunes

Door te klikken op één van de kolommen kun je de apps of muziekalbums sorteren. Een minpunt van de applicatie is uit deze screenshot ook meteen duidelijk: er staan geen prijzen bij. Je zult in het commentaarveld handmatig de prijs moeten noteren en kunt ook niet zien wanneer een applicatie in de aanbieding is (er is geen live-update). Vanuit de tabel kun je wel meteen naar de iTunes Store gaan door op één van de items in je lijstje te klikken.

Wist je trouwens, dat je vanuit iTunes elk icoontje en elke ontwikkelaarsnaam, app-categorie en dergelijke met de muis naar een Excel-sheet of een folder kunt slepen? Bij het slepen naar een Excel-sheet zal de URL verschijnen en bij het slepen naar een folder verschijnt er een .webloc-bestand, dat eveneens een URL-verwijzing naar de App Store bevat.

Meer info: BookmarkiTunes (download)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2009, 8:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.