iMessage iOS 7 icon

Apple lost iMessage-crashbug op in iOS 8.4 beta 4

Apple maakt korte metten met de crashberichten in iMessage: in iOS 8 beta 4 wordt de bug met het vastloopbericht eindelijk opgelost. Eindgebruikers moeten nog even wachten tot iOS 8.4 voor iedereen beschikbaar is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

bug-messaging-tekstberichtApple heeft een oplossing voor de iMessage-bug toegevoegd in iOS 8.4 beta 4, waardoor het mogelijk was een iPhone met een enkel bericht te laten crashen. De bug zat diep in iOS en andere platformen genesteld, dat ook apps zoals Skype volledig konden vastlopen. Eerder beloofde Apple al dat er aan een oplossing voor de iMessage-crash werd gewerkt.

Stuurde je een bepaalde reeks karakters naar een andere iPhone-bezitter, dan liep de telefoon helemaal vast als je iemand bericht bekeek. Je kon de iPhone hierna pas gebruiken als je één van de bekende workarounds gebruikte om het crashbericht weer weg te halen. Apple zei eind mei op de hoogte te zijn van het probleem en bood toen ook een tijdelijke oplossing. Er werd toen beloofd dat het probleem in een toekomstige software-update zou worden opgelost.

De iMessage-bug heeft vermoedelijk te maken met een probleem bij het afhandelen van code. Daarbij kan iOS een reeks Unicode-karakters niet goed weergeven. Zodra de reeks karakters naar een andere iPhone wordt gestuurd, ontstaat er een sneeuwbal-effect van foutmeldingen, waardoor het geheugen volloopt. Uiteindelijk crasht de app.

De bugfix-update zit op het moment alleen nog maar in iOS 8.4 beta 4. Verwachting is dat Apple op 30 juni iOS 8.4 voor iedereen uitbrengt. Dan verschijnt Apple Music namelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2015, 18:00
Categorie iOS
Onderwerpen bug, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.