Apple huurt kantoorruimte in New York voor ‘nieuwe bedrijfsprojecten’

Apple heeft 4.000 vierkante meter vloeroppervlak gehuurd in New York, om te gaan werken aan nieuwe bedrijfsprojecten. Het kantoor is bedoeld voor executives op hoog niveau.

Kaufman-NYCApple heeft de handtekening gezet onder een huurcontract voor ruim 4.000 vierkante meter kantoorruimte in New York. Het gaat om een kantoor in het Kaufman-gebouw in het Flatiron-district, vlakbij Union Square. Momenteel huurt Apple in hetzelfde gebouw al bijna 1.000 vierkante meter voor het iAd-advertentieprogramma. De extra vloeroppervlakte is nodig om executives te huisvesten, die zich gaan richten op “nieuwe bedrijfsprojecten”. Het kantoor zal eruit komen te zien als de winkels: een geheel witte receptie met ledlampjes en strakke liften.

Het is voor het eerst dat er een executive office in New York komt. Bij het huurcontract voor iAd ging het om korte termijn, maar bij dit nieuwe contract wil Apple de kantoorruimte voor langere tijd huren. Verder houdt Apple een optie op andere verdiepingen in het gebouw. De kans dat de vloeroppervlakte viermaal zo groot wordt omdat iAd zo succesvol is, is niet zo groot. Er komen weinig succesverhalen naar buiten en Apple moest het minimale advertentiebedrag dat ze van klanten eisen al een paar keer verlagen. Misschien komt Apple juist nu met nieuws rond het iAd-kantoor naar buiten, omdat ze dringend positief nieuws nodig hebben. Gisteren werd bekend dat Quattro Wireless-oprichter Andy Miller vertrekt bij Apple. Miller was leider van het iAd-team, na de overname van Quattro Wireless door Apple.

Wie het kantoor op Google Maps wil opzoeken: het adres is 100-104 Fifth Avenue. In het gebouw zitten al bedrijven als Yelp, Net-a-Porter en Core Group. Een typische werkvloer in het kantoor ziet er zo uit:

Kaufman-NYC-Apple-indeling

Meer info: New York Post

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 9:34
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kantoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.