‘Apple bestelt minder iPhones wegens slechte vooruitzichten wereldeconomie’

Vanwege de negatieve vooruitzichten voor de wereldeconomie bestelt Apple minder toestellen en componenten voor de nieuwe iPhone dan eerder werd gemeld.

Wintek iPhone 5 fabriek schermenApple bestelt voor het vierde kwartaal van dit jaar minder iPhones. Dit als gevolg van de negatieve vooruitzichten voor de wereldeconomie. Toeleveranciers van Apple en andere fabrikanten verklaren dit tegenover Digitimes. Ook concurrent HTC stelt zijn verwachtingen voor de rest van het jaar naar beneden bij.

Hoewel de meeste smartphonefabrikanten hun verkoopdoelen voor het derde kwartaal waarschijnlijk zullen halen, bestellen fabrikanten voor het vierde kwartaal minder onderdelen en componenten ter voorbereiding op een mogelijk effect van de veranderende economische condities.

Eerder stelde Digitimes nog dat Apple voor het derde en vierde kwartaal de bestellingen verhoogd zou hebben naar 56 miljoen toestellen. Het is onduidelijk hoeveel iPhones Apple minder denkt te verkopen. Naar verwachting brengt Apple in oktober de langverwachte iPhone 5 uit. De introductie van een nieuwe iPhone zorgt doorgaans voor een sterke toename in het aantal verkochte toestellen.

Concurrent HTC verhoogde zijn verkoopdoelen van 50 miljoen aan het eind van 2010 naar 70 miljoen toestellen begin dit jaar. Bronnen rondom de fabrikant stellen dat het bedrijf haar doelen inmiddels weer heeft verlaagd naar 50 tot 60 miljoen toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 9:50
Categorie iDevices
Onderwerpen bestellen, digitimes, economie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.