Gerucht: ontwerp iPhone 6 geïnspireerd op iPhone 5c en iPod nano

Volgens het betrouwbare Macotakara laat Apple zich bij het design van de iPhone 6 inspireren door de iPhone 5c en zevende generatie iPod nano.

ipod nanosHet is allang geen verrassing meer dat Apple dit jaar twee grotere modellen van de iPhone op de planning heeft. Tot nu toe gingen de geruchten echter vooral over de schermgrootte en specificaties van het nieuwe toestel. Een nieuw gerucht geeft ons mogelijk ook een idee wat Apple dit jaar met het ontwerp van plan is. Er wordt gesproken over een ontwerp dat een kruising is van de plastic iPhone 5c en de zevende generatie iPod nano. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Japanse blog Macatokara.

iphone-5cIn lijn met eerdere geruchten zou het gaan om twee toestellen; een met een 4,7-inch en 5,7-inch scherm. Het grootste model wordt omschreven als een high-end iPhone 5c, al hoeft dit niet te betekenen dat de nieuwe iPhone dan ook een plastic behuizing krijgt. Hoewel de bron dit niet benoemt, lijkt dit zelfs onwaarschijnlijk omdat de gekleurde iPod nano een aluminium behuizing heeft. Het toestel zou met slechts 7 millimeter een halve millimeter dunner zijn dan de iPad Air. Het grotere model zou opvallend genoeg geen vervanger worden voor de 5c, terwijl het gerenommeerde Wall Street Journal eerder meldde dat Apple dat wel van plan is.

De bron beschrijft tot in detail de verschillende ontwerpaspecten. De vorm van de volume- en mute-knop(pen) van de iPhone 5c wordt genoemd als een van de aspecten waarbij Apple zich voor de nieuwe iPhone heeft laten inspireren. Hetzelfde zou voor de afgeronde hoeken gelden. De onderkant van de behuizing zou echter gebaseerd zijn op dat van de iPhone 5s. De gelijkenis met de iPod nano zou te maken hebben met de camera. Er wordt gezegd dat die, in tegenstelling tot eerdere iPhone-modellen, licht uitsteekt. Dit zou nodig zijn om de dikte van het toestel beperkt te kunnen houden, aangezien de camera-module relatief veel ruimte inneemt.

Macotakara heeft een goede reputatie voor wat betreft de toekomstige plannen van Apple. Zo wist de site correct te voorspellen dat Apple in 2013 een iPhone in meerdere kleuren op de markt zou brengen, later de iPhone 5c. Ook wist de site vooraf al dat de iPhone 5s een dubbele LED-fliters voor het maken van betere foto’s zou krijgen.

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2014, 14:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.