Apple firmware-updateserver offline: iOS 4.2 nu bijna beschikbaar? [Update: mogelijk uitstel]

Apple's software-updateserver lijkt vandaag veelvuldig offline te zijn, wat er op kan wijzen dat de firmware-update naar iOS 4.2 nu echt aanstaande is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios42_updateserver_offline

Diverse lezers tippen ons over het feit dat Apple’s updateserver offline is. Ook hebben we vandaag een aantal tips gekregen dat de Apple Store op sommige momenten offline is. Omdat we dat laatste feit niet niet zelf kunnen reproduceren meenden we dat het om kortstondig onderhoud ging, maar gecombineerd met het offline zijn van de updateserver lijkt alles er op te wijzen dat Apple toch voorbereidingen aan het treffen is voor de vrijgave van de langverwachte firmware-update iOS 4.2.

Voorlopig is het nog even afwachten tot Apple daadwerkelijk de update op de servers plaatst. Op de website ios.e-lite.org kun je zelf in de gaten houden of er al een nieuwe firmware-update beschikbaar is.

Merkwaardig is ook dat Apple zojuist een nieuwe GM van iOS 4.2.1 (!) heeft vrijgegeven, aldus Macstories. Deze versie lijkt dus alweer de opvolger te zijn van de nog niet vrijgegeven iOS 4.2 versie.

ios-4.2.1-GM-seed

Een ander mogelijk scenario is dat Apple versie 4.2 compleet overslaat en meteen iOS 4.2.1 beschikbaar maakt als die versie afdoende getest is. Volgens Macrumors zit er een ernstige VoIP-gerelateerde bug in iOS 4.2, die de vrijgave zou kunnen verhinderen. Macstories meldt daarnaast dat er ook een ernstige Exchange-fout is gevonden. Apple heeft ontwikkelaars gevraagd alle functies in de nieuwe iOS 4.2.1 GM build zo snel mogelijk aan tests te onderwerpen en heeft er op aangedrongen dit nog voor aanstaand weekend te doen. Het lijkt er op daarmee op dat Apple deze uiteindelijke versie alsnog zo snel mogelijk wil uitbrengen.

Jailbreakers dienen uiteraard te wachten op volledige instructies als je de jailbreak wilt behouden. En zorg er uiteraard voor dat je SHSH blobs zijn opgeslagen, volgens de instructies in dit artikel: Persoonlijke handtekeningen van Apple: een overzicht.

Met dank aan alle tipgevers

21:25 uur: Artikel uitgebreid met scenario uitstel naar 4.2.1 i.v.m. ernstige showstopper-bugs.
21:35 uur: Opmerking Apple over snelheid testen toegevoegd.
23:00 uur: Werkwoord ‘uitrollen’ vervangen door (hopelijk) meer geschikte synoniemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2010, 23:00
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.