Apple geeft fabrikanten instructies voor iPhone-hoesjes

Apple heeft een handleiding gemaakt voor fabrikanten van hoesjes. Daarmee kun je ook als gewone gebruiker handige tips aflezen, bijvoorbeeld wat materialen betreft.

hoesjes handleidingApple heeft de handleiding iPhone Case Design Guidelines gepubliceerd, waarin fabrikanten van hoesjes instructies vinden waaraan ze moeten voldoen. De handleiding is bedoeld voor de iPhone 4 en iPad 2 en hoewel het eigenlijk voor fabrikanten is bedoeld, heb je er als consument ook iets aan. Je krijgt inzicht welke cases je beter niet kunt kopen. Metalen hoesjes gemaakt van aluminium en magnesium kun je beter links laten liggen en datzelfde geldt voor hoesjes waarin glas of carbon zit verwerkt. Deze houden signalen tegen waardoor GPS, Wi-Fi en Bluetooth minder presteren.

De ongewenste materialen kunnen trouwens ook zijn verwerkt in de verf: verf met carbon, titanium dioxide en PVD-coatings houden radiosignalen tegen of absorberen de signalen, waardoor je ze beter kunt vermijden. Koop je een screenprotector, dan moet je zorgen dat deze niet dikker is dan 0,3 mm omdat anders het touchscreen niet meer goed bediend kan worden.

Voor de uitsparingen in hoesjes heeft Apple ook handige tips. Als je een gekleurd hoesje koopt waarvan de uitsparing voor de camera of flitser te krap is gemaakt, krijg je verkleuring op foto’s. Ook heb je kans dat je contrast verliest of – logisch – dat de case zichtbaar is, wanneer je een foto maakt.

Meer info: iPhone Case Design Guidelines

iphone schema

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2011, 16:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen handleiding, hoesje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.