iPhone 4 overleeft val van 300 meter uit vliegtuig

Een iPhone 4 overleeft een val van 300 meter uit een vliegtuig.

De iPhone die leerde skydivenZo nu en dan duiken er interessante en opmerkelijke verhalen op over Apple-producten in bijzondere situaties. Een bekend voorbeeld zijn de gestolen iPhones en iPads die door middel van Apple’s gratis MobileMe-dienst Find My iPhone weer worden teruggevonden. Aan de andere kant zijn er ook legio voorbeelden van situaties waarin het glas van het toestel breekt nadat de iPhone van een tafel valt. Daarbij blijft het toestel in de meeste gevallen overigens wel gewoon werken. Zo ook in dít indrukwekkende voorbeeld: een iPhone 4 (zie foto) valt uit een vliegtuig op 300 meter hoogte en is ongeschonden.

U.S. Air Force Combat Controller Ron Walker bepaalt als Jump Master de correcte positie van een vliegtuig voordat parachutisten de lucht ingaan. In zijn dagelijkse werkzaamheden moet hij wel eens uit het vliegtuig hangen om de positie te bepalen. Zo ook die keer dat een van zijn zakken zich opende en zijn iPhone een lesje skydiving kreeg. Walker ging er eigenlijk al vanuit dat hij zijn iPhone als verloren kon beschouwen. Logisch natuurlijk, wie of wat overleeft een val zonder parachute vanaf 300 meter?

Eenmaal terug op de grond deelt hij zijn verhaal met collega’s, die hem erop wijzen dat hij zijn toestel met Find My iPhone weer terug zou kunnen vinden. In het verhaal wordt niet gemeld dat hij deze dienst voorheen heeft geactiveerd, maar blijkbaar was dat het geval. Binnen een minuut duikt zijn iPhone, totaal onverwacht natuurlijk, op in de Find My iPhone-applicatie van een collega. Binnen een uur hebben ze het toestel gevonden, dat zich geheel ongeschonden en volledig functioneel naast een boom bevindt.

Het lijkt er overigens wel op dat hij de ongeschonden staat van het toestel te danken heeft aan de bescherming; de Griffin Motif TPU case inclusief een metalen protector voor de back-case. Zonder bescherming was het toestel er mogelijk een stuk minder goed van afgekomen. Geluk zal hierbij ongetwijfeld ook een rol gespeeld hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2011, 22:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 4, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.