Apple: ‘gebruik FaceTime kost geen belminuten’

Er zullen geen kosten verbonden zijn aan het videobellen via Wi-Fi met FaceTime op de iPhone 4. Via 3G is videobellen nog niet mogelijk; Apple gaat samen met providers bekijken of dit ook kan worden aangeboden.

facetime iphoneHet gebruik van FaceTime op de iPhone 4 zal geen belminuten kosten. Als je een videoverbinding opzet met een andere gebruiker wordt de telefoonverbinding verbroken en loopt het volledige gesprek via internet. Apple maakt hiervoor gebruik van open standaarden voor VoIP en videostreaming.

Tegenover Business Insider zegt Apple:

The voice call ends as soon as the FaceTime call connects. The FaceTime call is over Wi-Fi so does not use carrier minutes.


Voorlopig kun je FaceTime enkel over Wi-Fi gebruiken. Apple bekijkt de komende tijd met providers of de dienst ook via het 3G-netwerk kan worden aangeboden. Mogelijk zullen daar wel kosten aan worden verbonden.

Videobellen op mobiele telefoons is niet nieuw. Al jarenlang zijn telefoons uitgerust met camera’s aan de voorkant waarmee via een 3G-verbinding kan worden gebeld. De dienst wordt echter nauwelijks gebruikt, onder meer omdat zo’n gesprek gemiddeld 50 cent per minuut kost. Via Skype op pc’s wordt echter wel al veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te videobellen. Met FaceTime lijkt Apple nu de concurrentie aan te willen gaan met het VoIP-programma. Skype heeft al aangegeven graag te willen samenwerken met Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2010, 12:10
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen 3G, apple, facetime, skype, videochat, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.