Apple gaat live videostream van iPod-event aanbieden (update)

Apple gaat vanavond (1 september 2010, 19:00 uur) een live videostream van het iPod-event aanbieden voor Mac- en iOS-gebruikers.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPod-event 2010Apple heeft via een extra persbericht zojuist bekendgemaakt dat het vanavond (1 september 2010, 19:00 uur) een live videostream aan gaat bieden van het iPod-event. Het is de eerste keer in vele jaren dat Apple dit verzorgt, hetgeen toch wel erg bijzonder is. Apple heeft overigens al wel enige ervaring met livestreams, alleen niet op deze schaal. Voor pers die niet bij de presentatie in de Verenigde Staten aanwezig kan zijn, organiseert het bedrijf al jaren livestreams op een centrale plaats. In het geval van Europa is dat Londen.

Saillant detail is dat niet iedereen de livestream kan bekijken. Apple gaat voor de videostream gebruikmaken van de eigen HTTP Live Streaming-technologie die gebaseerd is op “open standaarden”. Hierdoor kan de stream alleen bekeken kan worden door Macs met Mac OS X Snow Leopard (10.6) en Safari; iPod touch, iPhone of iPad met iOS 3.0 of hoger. Windows-gebruikers en Mac-gebruikers zonder Snow Leopard hebben helaas pech.

Cult of Mac zegt te weten waarom Apple een dergelijke operatie gaat uitvoeren. Op basis van een bron meldt de website dat Apple het splinternieuwe datacenter uit wil testen voor de toekomstige streamingversie van iTunes, waarover al enige tijd gespeculeerd wordt. “Het doel is om het dataverkeer en de kwaliteit te monitoren”, aldus de insider. Met andere woorden: de livestream van het event is tegelijkertijd een live demonstratie.

Het media-event start vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd. Vanaf die tijd kunnen gebruikers die aan de technische eisen voldoen terecht op de website van Apple. In de loop van vandaag zullen wij dit artikel bijwerken met enkele sites die zelf verslag doen van het evenement, zodat je toch niets hoeft te missen als je de livestream niet kan bekijken. Wij zullen zoals eerder aangekondigd geen eigen liveblog doen, maar uiteraard wel tijdens en na het event alle belangrijke nieuwsitems plaatsen.

Websites die live verslag doen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2010, 15:53
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen ipod, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.