Apple gaat deze maand 5 miljoen iPad 2’s verschepen

Apple gaat deze maand 5 miljoen iPad 2's verschepen, zo blijkt uit informatie uit de distributieketen. Vorige maand werden er ook al 5 miljoen stuks gemaakt. De vraag naar de iPad lijkt constant te blijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

smart cover ipadVolgens informatie uit de productieketen van Apple zullen er deze maand 5 miljoen iPad 2’s worden verscheept naar klanten. Het blijkt uit informatie van DigiTimes, waaruit blijkt dat Apple bestellingen voor 5 miljoen touchsensoren heeft geplaatst. Ze zijn allemaal bedoeld voor de tweede generatie iPad en zullen in juli worden geproduceerd. Componentmakers TPK Holding en Wintek zullen in juli elk 1,4 en 1,6 miljoen stuks maken. De overige productie is afkomstig van Cando, Sintek Photronic en Chimei Innolux (CMI). In juni werden er ook 5 miljoen stuks verscheept, wat erop wijst dat de vraag naar de iPad 2 constant doorgaat. Als Apple dit volhoudt kunnen ze rekenen op rond de 40 miljoen iPads in kalenderjaar 2011.


Eerder schreef DigiTimes dat er 12 miljoen iPad 2’s in het derde kwartaal verkocht worden. Bronnen uit de industrie hebben DigiTimes ook verteld dat Apple al bezig is met het inkopen van onderdelen voor de derde generatie iPad. Deze zou in september in kleine aantallen beschikbaar kunnen komen, waarna volumeproductie in de daaropvolgende maand volgt. Maar wat kunnen we verwachten? Een vernieuwd scherm met een resolutie van 250 dpi, zodat er meer pixels per inch aanwezig zijn en het scherm een scherpere indruk maakt. Ook wordt gesproken over een nóg dunner en lichter apparaat dan de iPad 2. Daarnaast schrijft DigiTimes dat Apple fabrikant Pegatron opdracht heeft gegeven om 15 miljoen stuks van de vijfde generatie iPhone te maken.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.