iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Bijgewerkt: iPhone kopen in Nederland en de VS

Op veler verzoek hebben we het artikel over het kopen van de iPhone in Nederland bijgewerkt en een nieuwe pagina geschreven over het kopen in de VS, inclusief een overzicht van de extra kosten die je kwijt bent, zoals salestax, douaneheffingen en BTW. Plus een antwoord op de vraag: aangeven bij de douane of niet?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone kopen in Nederland en de VSOp veler verzoek hebben we vandaag een pagina geschreven over het kopen van de iPhone in de VS. Het aantal vragen daarover, die we via het contactformulier binnenkregen, begon een beetje uit de hand te lopen. Blijkbaar hebben veel mensen de recente artikelen gelezen over toeristen die massaal hun koffers volproppen met iPhones en studenten die op deze manier een aardige bijverdienste hebben. Je vindt in het artikel ook een duidelijk overzicht van de invoerheffingen die je moet betalen. Ook hebben we de pagina over het kopen van de iPhone in Nederland weer eens bijgewerkt en de gemiddelde maandelijkse abonnementskosten opnieuw doorgerekend aan de hand van actuele prijzen. Daarbij viel op dat de aanschafprijs van de iPhone bij een abonnement de afgelopen maanden flink is gedaald.

Let op: in dit artikel wordt uitgegaan van de eerste generatie iPhone. Inmiddels is de iPhone 3G aangekondigd, die vanaf 11 juli 2008 in Nederland en België te koop is. Zodra T-Mobile en Mobistar meer informatie beschikbaar stellen over hun abonnementen, voorwaarden e.d. laten we dat hier weten.

Voorheen betaalde je nog zo’n 400 euro voor het toestel, bij afsluiting van een tweejarig abonnement waardoor je op maandbasis ongeveer 50 euro kwijt was. Tegenwoordig betaal je voor het toestel rond de 200 euro en zijn de maandelijkse kosten (inclusief toestel) gedaald tot onder de 40 euro. Om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te maken hebben we bij alledrie huidige aanbieders (Belnu, Phoneshop en 2Call) hetzelfde abonnement genomen: Vodafone Basis €27,50 met een databundel van Zorgeloos Internet Blox. Verder hebben we de 8GB iPhone in de berekeningen meegenomen, omdat Belnu nog niet de 16GB iPhone verkoopt.

En wie dan nog een laatste duwtje in de rug nodig heeft om toch een iPhone aan te schaffen: een abonnement heb je sowieso nodig en bij het huidige prijspeil (rond €200 bij een abonnement) ben je dan omgerekend voor het toestel zelf maar 8 euro per maand kwijt. Dus wat doe je: kies je zomaar een toestel dat je gratis bij je abonnement krijgt of wordt het voor die paar euro per maand toch de iPhone? 😉

Verder lezen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:33
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen abonnementen, advies, import, iPhone 3G, kopen, nederlandse apps, t-mobile, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.