Apple brengt 16GB iPod touch met camera uit (update)

Apple heeft een 16GB iPod touch met iSight-camera op de markt brengen. Begin juli ligt de nieuwe iPod touch in meerdere kleurtjes in de winkel.

ipod-touch-kleuren-rijtjeApple heeft de goedkoopste 16GB iPod touch voorzien van een camera. Voorheen waren er drie iPod touch-modellen: een zwart/grijze 16GB iPod touch (€239) en twee duurdere modellen in vrolijke kleurtjes met een apaciteit van 32GB en 64GB. Het assortiment wordt nu op één lijn getrokken: de kleurige iPod touch is vanaf nu verkrijgbaar met 16GB, 32GB en 64GB opslag. Het zwart/grijze instapmodel zonder camera verdwijnt dus uit het assortiment.


Update 14:30 uur: Dit artikel verscheen eerder onder de titel: ‘Apple gaat 16GB iPod touch met camera uitbrengen’. Omdat de nieuwe iPod kort daarna officieel werd aangekondigd door Apple, hebben we de inhoud van het artikel aangepast aan de huidige stand van zaken.

De 16GB iPod touch is in vijf kleuren verkrijgbaar (roze, geel, blauw, zilver en spacegrijs) en heeft een 5-megapixelcamera aan de achterkant. Het is gebaseerd op het model dat al sinds oktober 2012 verkrijgbaar is. Apple heeft ervoor gekozen om dezelfde A5-processor te blijven gebruiken, terwijl de ontwikkelingen bij de iPhone inmiddels al bij de A7-processor zijn beland. In de Verenigde Staten is de goedkopere iPod touch al verkrijgbaar in de Apple Store, in Nederland en België wordt het nieuwe model binnen een paar dagen verwacht.

Prijsverlaging bij iPod touch

Het goede nieuws is, dat de iPod touch ook iets goedkoper is geworden. Het 16GB model van de iPod touch gaat in prijs omlaag van €239 naar €199 en ook de andere iPods zijn nu goedkoper:

  • 16GB iPod touch: van €239 voor €199
  • 32GB iPod touch: van €319 voor €249
  • 64GB iPod touch: van €419 voor €299

Klik hier om de iPod touch te bestellen.

Er wordt met de iPod touch trouwens weinig gestunt, want zowel bij BCC, Media Markt en Dixons betaalde je vrijwel altijd de adviesprijzen van Apple. Bij iPads zie je veel vaker prijsstunts, tot onder het officiële prijsniveau van Apple.

ipod-touch-aanbod
Het voormalige aanbod, met links het cameraloze model van de iPod touch.

Smartphone verslindt mediaspeler

De markt voor draagbare mediaspelers zit al een tijdje in de misere. Mensen kopen liever een smartphone, waar alle mediafuncties al in zitten en hebben dan geen behoefte meer aan een aparte mediaspeler. In de kwartaalcijfers van Apple is te zien dat het aantal verkochte iPods geleidelijk afneemt:

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek.
Grafiek met iPod-verkopen niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

ipod-touch-16GB-camera

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.