Apple en Orange sluiten uiteindelijk toch iPhone-contract (Update)

Na lange en hevige discussies heeft Apple eindelijk officieel in een persbericht bekendgemaakt dat de iPhone vanaf 29 november via Orange (France Telecom) in Frankrijk verkrijgbaar is.

iPhone OrangeEindelijk is het officieel, met een persbericht van Apple zelf. Orange gaat in Frankrijk de iPhone exclusief op de markt brengen vanaf eind november. Volgens Forbes is daarbij een contract gesloten dat in juni al in grote lijnen op papier stond en dat inhoudt dat moederbedrijf France Telecom 30 procent van de omzet uit iPhones met abonnement gaat afdragen aan Apple.

Volgens de media probeerde Apple vorige maand nog het percentage op te voeren, vanwege de Franse wettelijke eis dat de telefoons ook los zonder abonnement aangeboden moeten worden. En afgelopen woensdag meldde een woordvoerder van Apple Europe nog dat er geen lanceringsdatum voor de iPhone in Frankrijk was vastgesteld, ook al beweerde France Telecom-baas Didier Lombard al veel eerder dat de deal rond was.

Orange gaat de iPhone zonder subsidie aanbieden voor 399 euro aan mensen die een abonnement afsluiten. In het persbericht van Apple staat de iPhone vanaf donderdag 29 november verkrijgbaar is, bij afsluiting van één van de geselecteerde abonnementen. Over de wettelijke eis om de iPhone ook zonder abonnement aan te bieden rept het persbericht met geen woord.

Update
Ondertussen is bekend geworden dat Apple en France Telecom de iPhone wel degelijk ook unlocked zullen gaan verkopen. Een uiteindelijke verkoopprijs voor die versie zal in november bekend worden gemaakt, zo vertelt Béatrice Mandrine, perswoordvoerster van Orange France. De prijs voor de unlocked versie zal, zoals verwacht, wel flink hoger liggen dan de €399,- die er nu voor de iPhone in combinatie met het abonnement wordt gevraagd. In november wordt ook de uiteindelijke contractduur bekendgemaakt.

Met dank aan FFWD en SkandalouZ voor de update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2007, 19:21
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, frankrijk, orange, telecom, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.