‘iPhone heeft geen 3G nodig’

Volgens voormalig technologie-analist Carl Howe heeft de iPhone geen 3G nodig. Apple maakt slim gebruik van de bandbreedte van EDGE, waardoor de gebruikerservaring beter is dan op snellere netwerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Carl HoweCarl Howe, een voormalig technologie-analist, beweert op zijn weblog dat de iPhone eigenlijk geen 3G nodig heeft. Volgens Howe is de iPhone, met een EDGE-snelheid van maar 0,2 megabit per seconde sneller bij het weergeven van webpagina’s, dan een Nokia E61i op Wi-Fi. Howe denkt dat de bandbreedte minder invloed heeft op de gebruikservaring dan we normaalgesproken denken.

Op een 54 megabit Wi-Fi-netwerk kan de Nokia E61i de iPhone niet bijbenen, terwijl die maar 0,2 megabit aankan. Zo’n meting is natuurlijk subjectief, maar Howe heeft nog meer argumenten achter de hand: snellere bandbreedte trekt de batterij sneller leeg en de processoren en software die in telefoons worden gebruikt kunnen de snellere dataverbinding toch niet bijbenen. Kortom: de obsessie met bandbreedte moet maar eens afgelopen zijn. Volgens Howe maakt Apple op een slimmere manier gebruik van de beperkte bandbreedte en zal dus winnen van de concurrentie, ongeacht welk netwerk. Een controversieel verhaal, waar de meningen nogal over zullen verschillen. Wij zien persoonlijk toch liever wel een iPhone met 3G, met eventueel een keuze om 3G uit te schakelen en alleen GPRS te kiezen (zoals dat bijvoorbeeld nu al mogelijk is met de Wi-Fi-schakelaar via Settings).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 3G, edge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.