Apple denkt na over kleinere headsetpoort

Apple heeft een patent waarin ze een nieuw soort headsetpoort uitwerken. Met drie verschillende oplossingen proberen ze iets kleins te maken waar toch een 3,5 mm headset in past.

headset poortMp3-spelers zijn in de loop van de tijd steeds kleiner geworden. De huidige iPod nano heeft meer opslagcapaciteit en is tien maal kleiner dan de originele iPod. En hoewel de componenten steeds kleiner worden zijn er ook onderdelen die hetzelfde zijn gebleven, zoals de headsetaansluiting. Vooral bij apparaten als de iPhone 4 en iPad 2 zie je dat ze steeds platter zijn geworden. De 3,5 mm headsetaansluiting is dan een obstakel dat beperkingen aan het design kan stellen. Apple heeft een patent ingediend waarin ze willen teruggaan naar een kleiner formaat van 2,5 mm.

Op zich is dat geen nieuw formaat, want fabrikant HTC heeft de 2,5 mm headsetaansluiting ook jarenlang gebruikt waardoor mensen bijna gedwongen waren om de meegeleverde headset te gebruiken of een adapter te kopen. De ‘uitvinding’ van Apple is toch weer net iets anders, want het houdt de mogelijkheid open om normale 3,5 mm headsets te gebruiken. Het zou om een ovale poort kunnen gaan, die uitzet wanneer je de headset erin steekt. Of een poort met semi-flexibel materiaal dat meegeeft bij het insteken van de plug. Een oplossing met twee ‘openslaande deuren’ is ook nog een optie. Met alledrie zou Apple een platter apparaat kunnen maken waarin je nog steeds je favoriete oordopjes kunt gebruiken.

Meer info: US Patent Office

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2011, 16:40
Categorie iDevices
Onderwerpen audio, headset

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.