Apple denkt na over iPhone- en NFC-gebaseerde huisautomatisering

Apple heeft in een patent uitgelegd hoe je met een iPhone en NFC allerlei zaken in huis kunt bedienen, zoals verlichting, garagedeuren, beveiligingssystemen, tv's, thermostaten en sprinklers.

patent-nfc-huis-automatiseringEen nieuw patent van Apple wijst op ideeën om de iPhone te gebruiken voor allerlei automatiseringstaken thuis. Het systeem werkt met near field communication (NFC) en toont een Apple TV, iMac, iPods en andere apparaten zoals een PlayStation-controller en een sprinklersysteem, allemaal te bedienen via NFC. Voor de iPhone is een RFID-chip bedacht, die je via een app kunt bedienen. Open je de applicatie, dan kun je zoeken naar nabije RFID-apparaten. Door een streepjescode op een apparaat te scannen kun je de iPhone er ook mee koppelen. Vervolgens dient de iPhone als afstandsbediening, bijvoorbeeld voor een televisie of home theater-systeem. Je kunt de gekoppelde apparaten in categorieën indelen, om alles overzichtelijk te houden.


patent-apple-tvDenk daarbij aan categorieën als Amusement, Huis en Kantoor. Ook kun je de apparaten in volgorde van nabijheid sorteren op de iPhone. Apple laat met het patent zien dat het meer plannen met NFC heeft dan alleen betalingen doen. Zo wordt er gesproken over het op afstand bedienen van een thermostaat, het bedienen van lampen, een garagedeur, beveiligingssysteem of sprinklersysteem. Wie het allemaal wil weten, kan een 114 pagina’s tellend document doorlezen, waarin het complete patent wordt uitgelegd. Het document werd in maart 2012 ingeleverd bij het Amerikaanse patentbureau en werd deze week openbaar gemaakt. Uitvinders zijn Michael Rosenblatt, Gloria Linn, Sean Mayo en Taido Lantz Nakajima. Over de iPhone gaan al regelmatig geruchten dat NFC-technologie zal worden ingebouwd. Dat zou eigenlijk in 2012 moeten gebeuren, nadat de iPhone 4S zonder NFC-chip op de markt kwam. Een paar dagen geleden waren er opnieuw geruchten over NFC in de volgende generatie iPhone. Mogelijk speelt daarbij de nieuwe applicatie Passbook in iOS 6 een rol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juli 2012 om 21:53
Onderwerpen
, ,
Categorie
Apple
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.