BikeCharge: iPhone opladen tijdens het fietsen

De Tigra BikeCharge is een dynamo voor aan het fietswiel, waarmee je je iPhone kunt opladen. De BikeCharge weegt een halve kilo en zit vast aan het voorwiel.

tigra bikecharge iphoneTijdens een ritje in de auto kun je je iPhone mooi even opladen met een speciale autolader. Maar tijdens het fietsen? Daarvoor is nu de Tigra BikeCharge ontwikkeld, een iPhone-lader die tijdens het fietsen de batterij van je iPhone oplaadt. De Britse fabrikant levert de BikeCharge voor £70 en belooft dat het toepasbaar is op elk type fietswiel met spaken.

Je maakt de BikeCharge vast aan het voorwiel en terwijl deze ronddraait wordt energie gegenereerd die je kunt gebruiken voor het ingebouwde lampje of waarmee je een aangesloten usb-apparaat kunt opladen. Ook geschikt voor andere smartphones dus, al moet je er wel rekening mee houden dat er een blok met een gewicht van een halve kilo aan je voorwiel hangt. Bij superlichte racefietsen is dat een behoorlijke hoeveelheid ballast.

De BikeCharge werkt als een dynamo. Je kunt diverse houders voor het fietsstuur aanschaffen, afhankelijk van het apparaat dat je wilt opladen (waaronder de iPhone, Galaxy S II en HTC Desire HD2). De website London Cyclist probeerde het uit en was aardig onder de indruk. Ze verkopen ze zelf: 70 pond voor de basisversie en 90 pond voor de versie met stuurhouder.

bikecharge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2012, 22:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen fietsen, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.