Apple CFO: ‘Druk najaar voor Apple’

Apple CFO Peter Oppenheimer vertelde in de conference call voor analisten dat er een druk najaar voor Apple aankomt. Nieuwe producten komen dit najaar, in september weten we meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple iwatchApple CFO Peter Oppenheimer sprak vanavond in de conference call over de kwartaalcijfers Q3 2013 dat Apple een druk najaar tegemoet ziet. Hij bevestigde daarmee dat Apple in het najaar veel nieuwe producten zal aankondigen; iets wat eigenlijk al werd verwacht. Eigenlijk kan het ook niet anders: er is in de recente Apple-geschiedenis nog nooit zo’n lange periode geweest waarin Apple geen belangrijke nieuwe producten aankondigde. De verwachting is dat Apple in september nieuwe producten aankondigt, zodat in de financiële conference call van oktober (Apple’s 4e fiscale kwartaal) duidelijk is hoeveel impact ze hebben gemaakt. Apple heeft dan het vernieuwde assortiment op tijd klaar voor de feestdagen.

Tim Cook bevestigde ook nog eens dat Apple druk bezig is voor het najaar.

“We’re working on some stuff that we’re really proud of. We’ll announce things when we’re ready.”

Volgens geruchten staan er een nieuwe iPhone, een budget iPhone, de vijfde generatie iPad en nieuwe MacBook Pro’s op de planning. Er wordt onder andere gesproken over een iPhone 5S met nieuwe camera, een tweekleurige dubbele flitser en een vingerafdruksensor. De vijfde generatie iPad zou een smallere schermrand krijgen, net zoals bij de huidige iPad mini al het geval is. Verder zou Apple intern bezig zijn met projecten zoals voor een Apple-televisie en een iWatch. Maar het is nog onzeker of Apple die komend najaar al gaat aankondigen. Apple heeft al wel het handelsmerk op de naam iWatch aangevraagd in een aantal landen.

Voor de geïnteresseerden: de astronomische herfst begint op het noordelijk halfrond op 22 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 9:16
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.