Apple breidt tweestapsverificatie uit naar meer landen

Apple heeft tweestapsverificatie in meer landen ingeschakeld, maar nog niet in Nederland en België.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-two-step-verificationApple heeft de tweestapsverificatie voor Apple ID’s vandaag uitgebreid naar nog veel meer landen, namelijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, Japan, Nieuw-Zeeland en Canada. Nederland en België staan helaas nog niet in de lijst van officieel ondersteunde landen, ook al is er al een kleine groep Nederlanders die er gebruik van kan maken. Dat zit zo: afgelopen mei kwam tweestapsverificatie voor Apple ID’s beschikbaar voor gebruikers in diverse landen. Vlak daarna trok Apple de functie weer terug

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Het leek erop dat Apple per ongeluk met de uitrol was gestart, maar dat nog niet officieel van plan was. Voor de meeste mensen is het tot op de dag van vandaag dan ook nog niet mogelijk om via sms een unieke code te ontvangen, waarmee je toegang krijgt tot iCloud en andere Apple-diensten. Officieel werden tot nu toe alleen de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland ondersteund. De supportpagina’s van Apple zijn nu bijgewerkt.

Gebruikers in de genoemde landen kunnen tweestapsverificatie aanzetten door hun telefoon te koppelen aan hun Apple ID. Overal waar ze willen inloggen met hun Apple ID moeten ze eenmalig een toegangscode invullen, die per sms wordt toegestuurd. Gmail en Linkedin zijn twee online aanbieders die al tweestapsverificatie gebruiken.

Om te controleren of je gebruik kunt maken van tweestapsverificatie ga je naar appleid.apple.com.

tweestaps-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 13:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple id, beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.